ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Στο top 10 Σκιάθος και Σκόπελος

στο-top-10-σκιάθος-και-σκόπελος-650822

Διεθνή αφιερώματα στα νησιά όπου γυρίστηκε το «Μάμα μία»

Η Σκιάθος και η Σκόπελος συγκαταλέγονται στα δέκα ελληνικά νησιά που ενέπνευσαν το Χόλυγουντ και προβάλλονται δεόντως μέσα από το διάσημο ταξιδιωτικό site Lonely Planet, που διαθέτει χιλιάδες ένθερμους φίλους απ’ όλο τον κόσμο.

Η αναφορά στη Χολιγουντιανή διάσταση των δύο νησιών, ταυτίζεται απόλυτα με την ταινία «Μάμα μία», που έχει κάνει το γύρο του κόσμου, προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολλών μελλόνυμφων ζευγαριών από διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Οπως επισημαίνεται σε σχετικό διαδικτυακό δημοσίευμα του Lonely Planet, στη Σκιάθο και τη Σκόπελο έγιναν τα γυρίσματα της μεγάλης κινηματογραφικής ταινίας «Mama Mia» το 2008. Βρίσκονται στις Σποράδες και διαθέτουν μερικές από τις ομορφότερες παραλίες του Αιγαίου, κι εκεί οφείλονται οι μεγάλες συγκεντρώσεις τουριστών από την Ευρώπη τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Παράλληλα όμως, γίνεται αναφορά και στην Κεφαλονιά, το νησί όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι» το 2001, με πρωταγωνιστές τον Νίκολας Κέιτζ και την Πενέλοπε Κρουζ, που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Louis de Bernieres.

Την ίδια στιγμή, το βρετανικό Bridesmagazine, εντάσσει τη Σκιάθο στους δημοφιλείς ρομαντικούς προορισμός για τέλεση γάμων. «Αν αναζητάτε παραλίες με σχεδόν λευκή άμμο, λόφους με πυκνή βλάστηση και άφθονες ελιές, ελκυστικός προορισμός, κορυφαίος στη λίστα, είναι ένα νησί όπου γυρίστηκε το 2008 η ταινία «Μάμα μία» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό δημοσίευμα.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στο τοπίο, τα τουριστικά καταλύματα και τις ομορφιές της Σκιάθου, που συνθέτουν ρομαντικό σκηνικό για όσους επιθυμούν να τελέσουν τους γάμους τους σ’ ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου