ΤΟΠΙΚΑ

9.353 ταξίδεψαν με λεωφορείο το τριήμερο

9-353-ταξίδεψαν-με-λεωφορείο-το-τριήμερο-650875

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κινητικότητα σημειώνεται στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας λόγω των ημερών, η οποία μεταφράζεται σε 9.353 επιβάτες από και προς το Βόλο, με τη συντριπτική πλειοψηφία να είναι φοιτητές.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, η κίνηση που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη και κορυφώθηκε την Παρασκευή, παρά την εντυπωσιακή αριθμητική εικόνα, χαρακτηρίζεται μικρότερη σε σύγκριση με παλαιότερα χρόνια, χωρίς, ωστόσο, να έχει προσδιοριστεί επακριβώς, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, το ποσοστό της πτώσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που καταγράφηκαν στο διάστημα από 19 έως τις 23 Φεβρουαρίου, 5.697 επιβάτες ταξίδεψαν από το Βόλο σε διάφορους προορισμούς, ενώ 3.656, αντίστοιχα, ταξίδεψαν με κατεύθυνση προς το Βόλο. Από Βόλο προς Αθήνα ταξίδεψαν 1.947 άτομα, από Αθήνα προς Βόλο 2.081, από Βόλο προς Θεσσαλονίκη 1.473 άτομα και αντιστρόφως, από τη Θεσσαλονίκη ταξίδεψαν 1.575 άτομα με κατεύθυνση το Βόλο.

Παράλληλα 1.052 επιβάτες ταξίδεψαν προς από Βόλο με προορισμό τη Λάρισα, 585 προς Τρίκαλα, 149 με προορισμό την Κοζάνη, 225 την Πάτρα, 129 τα Ιωάννινα και 137 τη Λαμία.

«Ο κόσμος είναι πιο συγκρατημένος και οι περισσότεροι επιβάτες είναι φοιτητές, οι οποίοι επισκέπτονται τις οικογένειές τους, στη διάρκεια του τριημέρου, χωρίς να λείπουν και οι οικογένειες» όπως αναφέρει ο Δημήτρης Πολυμενίδης, αντιπρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας.

Ο κ. Πολυμενίδης επισημαίνει παράλληλα ότι «παλιότερα υπήρχε περισσότερη κίνηση» διότι υπήρχε μεγαλύτερη οικονομική άνεση και οι οικογένειες ειδικά, το σκέπτονται να μετακινηθούν, για προφανείς λόγους, γεγονός που καθιστά ευδιάκριτο το πρόβλημα, που αποτυπώνεται στη φράση «κάθε πέρυσι και καλύτερα».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου