ΤΟΠΙΚΑ

Καιρός με ευμετάβλητη διάθεση ~ Πως θα πετάξει ο χαρταετός

καιρός-με-ευμετάβλητη-διάθεση-πως-θα-π-656057

Ασθενείς βροχές και μεγάλα διαστήματα βελτίωσης προβλέπονται το τριήμερο

Ασθενείς σποραδικές βροχές που θα εναλλάσσονται με μεγάλα διαστήματα βελτίωσης συνθέτουν το σκηνικό του καιρού του τριημέρου. Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα, ωστόσο, θα πραγματοποιηθούν χωρίς προβλήματα τα κούλουμα και το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα.

Αναλυτικότερα, ο καιρός σήμερα θα είναι καλός, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί μεταξύ 10 – 12 βαθμών Κελσίου. Αύριο Κυριακή, θα διαφοροποιηθεί, ωστόσο, το σκηνικό και ενώ η μέρα θα ξεκινήσει με καλό καιρό, σταδιακά θα αρχίσει να συννεφιάζει και αναμένεται να σημειωθούν βροχές από το μεσημέρι και μετά. «Τα φαινόμενα δεν θα είναι έντονα, ούτε συνεχόμενα. Είναι σποραδικού χαρακτήρα, αλλά μέχρι το βράδυ περιμένουμε ασθενείς βροχές σε αρκετές περιοχές και στην πόλη του Βόλου», όπως αναφέρει ο μαθηματικός-μετεωρολόγος Θεοφάνης Τακούδης.

Τη Δευτέρα συνεχίζεται το σκηνικό του άστατου καιρού, αλλά, ευτυχώς, το μεγαλύτερο μέρος της μέρας, θα είναι καλός. Συγκεκριμένα το πρωί θα σημειωθεί λίγη συννεφιά και πιθανόν σποραδικές βροχοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Στη συνέχεια θα σημειωθεί σχετική βελτίωση του καιρού, ενώ από το απόγευμα θα παρουσιάσει και πάλι αστάθεια, η οποία πιθανόν αργά το απόγευμα να δώσει ασθενείς τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία, παρά τον άστατο καιρό, θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα τη Δευτέρα, ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για το πέταγμα του χαρταετού.

Η βροχή αναμένεται να σημειωθεί νωρίς το πρωΐ ή αργά το απόγευμα, με μεγάλα ενδιάμεσα διαστήματα βελτίωσης. Η πιθανότητα βροχής εντοπίζεται κυρίως στο ανατολικό, νοτιοανατολικό Πήλιο και Σποράδες, ενώ όπως επισημαίνει ο υπεύθυνος του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» τα Κούλουμα θα γιορταστούν χωρίς προβλήματα από πλευράς καιρού.

Αξιοσημείωτο είναι, ωστόσο, το γεγονός ότι λόγω της ασταθούς διάθεσης του καιρού, αναμένονται χιόνια στα ορεινά και σε μεγάλο υψόμετρο πάνω από 1.000-1.200 μέτρα, στην Οθρυ ή τα Χάνια, αύριο, Κυριακή της Αποκριάς.

Αστατος θα είναι, εξάλλου, ο καιρός και την υπόλοιπη εβδομάδα, με εναλλαγές βελτίωσης και βροχοπτώσεων, αλλά η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια περίπου επίπεδα.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου