ΤΟΠΙΚΑ

Πληρότητα 90% το τριήμερο σε Πήλιο και Βόλο

πληρότητα-90-το-τριήμερο-σε-πήλιο-και-βό-656506

Ξεκίνησαν από χθες οι αφίξεις των επισκεπτών που χαρακτηρίζονται ικανοποιητικές

Αυξημένο είναι σε σχέση με πέρυσι το κύμα των επισκεπτών του τριημέρου που κατευθύνονται στην περιοχή μας, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το Πήλιο και ο Βόλος, που εμφανίζουν πληρότητα 90%, αποδεικνύονται δημοφιλείς χειμερινοί προορισμοί.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, η πληρότητα στα καταλύματα της Πορταριάς, της Μακρινίτσας, των Χανίων και του Βόλου είναι της τάξης του 90%, ενώ στο ανατολικό Πήλιο, αντίστοιχα, η πληρότητα εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 65-70% κατά μέσο όρο.

Χθες ξεκίνησε να καταφθάνει το πρώτο κύμα των επισκεπτών και οι αφίξεις κορυφώνονται σήμερα για τους εκδρομείς του τριημέρου, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται κατά βάση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο κόσμος αισθάνεται καλύτερα και θέλει να ταξιδέψει, αλλά οι περισσότεροι επέλεξαν να εκδράμουν σε κάποιο προορισμό το τριήμερο, διότι η κακοκαιρία της Πρωτοχρονιάς λειτούργησε αποτρεπτικά για τους εκδρομείς» αναφέρει ο Γιώργος Ζαφείρης, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Οι ξενοδόχοι της περιοχής μας εκτιμούν παράλληλα ότι η κίνηση εξελίσσεται πολύ καλύτερα σε σχέση με τις αρχικές τους προβλέψεις, λαμβανομένης υπόψη της γενικότερης αβεβαιότητας που επικρατεί τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Παράλληλα εκτιμάται ότι δεν θα λείψουν οι αφίξεις της τελευταίας στιγμής, λόγω του καιρού, που ευνοεί τις αποδράσεις μακριά από το κλεινόν άστυ.

Οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα, χωρίς προσαυξήσεις, ενώ όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Μαγνησίας, είναι, στο σύνολό τους, εμφανώς μειωμένες σε σύγκριση με τις εποχές πριν από την κρίση.

Ασχετα, πάντως, με τα υψηλά ποσοστά κρατήσεων στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής μας, τα ουσιαστικά και πρακτικά καθημερινά προβλήματα των επαγγελματιών παραμένουν και ζητούν επειγόντως λύση. Τα έσοδα που θα προκύψουν στη διάρκεια του τριημέρου, δεν επαρκούν για να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα και τις υποχρεώσεις, γενικότερα, των επαγγελματιών. «Οι ξενοδόχοι της περιοχής μας αλλά και της Ελλάδας γενικότερα, αγωνίζονται για να επιβιώσουν» υπογραμμίζει ο κ. Ζαφείρης και προσθέτει ότι «είναι τόσα πολλά τα προβλήματα, τόσες πολλές οι αυξήσεις, ώστε το συρτάρι δεν γεμίζει, διότι παράλληλα μειώνουμε τις τιμές».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου