ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλίες ανάπτυξης της Τσαγκαράδας

πρωτοβουλίες-ανάπτυξης-της-τσαγκαρά-660756

Ποικίλες δραστηριότητες αναπτύσσει ο τοπικός τουριστικός σύλλογος

Πολυεπίπεδες δραστηριότητες προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της Τσαγκαράδας αλλά και παρεμβάσεις σχετικές με τη βελτίωση της προσβασιμότητας και του οδικού δικτύου αναπτύσσει ο τοπικός Τουριστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος, που αποτελείται από 50 επαγγελματίες.

Ο ίδιος σύλλογος απευθύνει κάλεσμα στους επιχειρηματίες που έχουν σχέση με τον τουρισμό, άμεσα ή έμμεσα, προκειμένου να συνδράμουν μια συλλογική προσπάθεια, που έχει ως στόχο την ανάπτυξη της περιοχής.

Στη διάρκεια των τριών χρόνων δράσης του Συλλόγου, αναπτύσσονται ποικίλες δραστηριότητες που έχουν ως επίκεντρο τον τουρισμό. Ο Τουριστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Τσαγκαράδας συμμετείχε πρόσφατα στην έκθεση του Τελ Αβίβ, σε συνεργασία με το Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, ενώ προηγήθηκαν συμμετοχές, την προηγούμενη χρονιά, σε διεθνείς εκθέσεις διαφόρων Ευρωπαϊκών χωρών, όπου προβλήθηκε έντυπο και οπτικό υλικό.

Βασικό μέλημα του δραστήριου συλλόγου «είναι η ανάδειξη των μνημείων και της ιστορίας του τόπου μας και η προσφορά των τριών τοπικών ευεργετών Καρτάλη, Αχιλλόπουλου και Νανόπουλου, προκειμένου να δημιουργηθεί μια παρακαταθήκη γνώσης για τα παιδιά μας, τους επισκέπτες της περιοχής και τις επόμενες γενιές» αναφέρει ο Κώστας Νικολάου, αντιπρόεδρος του Τουριστικού και Αναπτυξιακού Συλλόγου Τσαγκαράδας.

Στο πλαίσιο αυτό έχει αναπτυχτεί συνεργασία με τον Αδάμο Μουζούρη, Λυκειάρχη στο «Αχιλλοπούλειο» Τσαγκαράδας, συγγραφέα και πρόεδρο της Ενωσης Κυπρίων, προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο υλικό, το οποίο θα παρουσιαστεί στη διάρκεια ημερίδας, με το ίδιο θέμα.

Παράλληλα, τα μέλη του Συλλόγου πρωτοστατούν στη διοργάνωση του φεστιβάλ ορεινού όγκου και θαλάσσιου αθλητισμού που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Τσαγκαράδας το ερχόμενο καλοκαίρι, στο διάστημα 2-5 Ιουλίου και αποτελεί θεσμό για την περιοχή.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί πόλο έλξης για τους απανταχού της Ελλάδας φίλους του αθλητισμού και των εναλλακτικών δραστηριοτήτων κοντά στη φύση, κάθε ηλικίας και κατά συνέπεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου