ΤΟΠΙΚΑ

1.750 αιμοδότες στη Μαγνησία ~ Συγκεντρώθηκαν 1.220 μονάδες

1-750-αιμοδότες-στη-μαγνησία-συγκεντρώθη-662628

Εθελοντές κάθε ηλικίας και μαθητές στηρίζουν τις δράσεις του Συλλόγου «Αλληλεγγύη»

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα προσφοράς ζωής μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας, όπως δείχνουν, άλλωστε, τα στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Μαγνησίας «Αλληλεγγύη», που κάνουν λόγο για 1.750 άτομα από την περιοχή μας.

Οι αλλεπάλληλες προσπάθειες του ίδιου Συλλόγου για συγκέντρωση αίματος απέδωσαν καρπούς, οι οποίοι μεταφράζονται στη συγκέντρωση 1.220 μονάδων αίματος, για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Βόλου και κάθε ανθρώπου που χρήζει άμεσης μετάγγισης αίματος.

«Οι Βολιώτες και οι κάτοικοι της περιοχής μας στο σύνολό τους, στηρίζουν τις προσπάθειες εθελοντικής αιμοδοσίας και όποτε χρειαστήκαμε αίμα, ακόμη και σε έκτακτες ανάγκες, ανταποκρίθηκαν. Ο κόσμος ανταποκρίνεται κάθε φορά που απευθύνουμε κάλεσμα» όπως αναφέρει ο κ. Ιγνάτιος Γελαγώτης, πρόεδρος του Συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Μαγνησίας «Η αλληλεγγύη».

Ο ίδιος επισημαίνει παράλληλα ότι πέρα από τους βασικούς αιμοδότες, που στηρίζουν τη δράση και τις προσπάθειες του Συλλόγου, είναι σημαντική η αύξηση του συνολικού αριθμού των εθελοντών που είναι εγγεγραμμένοι και γι’ αυτό το λόγο αναπτύσσονται πρωτοβουλίες προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

«Βασικό ζητούμενο είναι για μας να αυξηθεί η συχνότητα της αιμοδοσίας από την πλευρά των εθελοντών. Προσπαθούμε να τους δώσουμε κίνητρα, προκειμένου να έρχονται πιο τακτικά για αιμοδοσία, δύο ή τρεις φορές το χρόνο επιπλέον, για να βοηθηθούν όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα» επισημαίνει ο κ. Γελαγώτης.

Τα στοιχεία που παραθέτει ο πρόεδρος του Συλλόγου, σκιαγραφούν τη συνολική εικόνα που υπάρχει στην περιοχή μας, ενώ οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης του κόσμου, περιλαμβάνουν ομιλίες και κυρίως διαρκή επικοινωνία με τον κόσμο.

Οι ενημερωτικές δράσεις επεκτείνονται και στα σχολεία της περιοχής μας, ενώ στους άμεσους στόχους του Συλλόγου «Αλληλεγγύη» είναι να υλοποιηθούν ανάλογες πρωτοβουλίες και στους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής μας. «Σχεδιάζουμε να προσεγγίσουμε τους αθλητικούς συλλόγους και να τους ενημερώσουμε για την εθελοντική αιμοδοσία, ώστε να δημιουργηθούν τράπεζες αίματος» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Ανάλογες ενημερωτικές πρωτοβουλίες υλοποιούνται, παράλληλα, και σε εργοστάσια της περιοχής μας, με βασικό αίτημα τη δημιουργία ενός αιμοδοτικού πυρήνα σε κάθε εργοστάσιο και κάθε χώρο δουλειάς.

Οι ηλικίες των ανθρώπων που προσφέρουν αίμα ποικίλλουν, ενώ είναι σημαντικό το γεγονός ότι εκφράζουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους και αρκετοί μαθητές από διάφορα σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος. «Στόχος μας είναι να δώσουμε προτεραιότητα στις μικρές ηλικίες, στους μαθητές και γι’ αυτό διοργανώνουμε ενημερωτικές δράσεις περισσότερο στα σχολεία και στους αθλητικούς Συλλόγους, που συγκεντρώνουν τη νεολαία» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αλληλεγγύη».

Πολύ καλό πλαίσιο συνεργασίας έχει δημιουργηθεί, παράλληλα με την Εκκλησία «οι σχέσεις μας είναι άριστες και όποτε ζητήσαμε τη βοήθεια της Μητρόπολης, μας δόθηκε απλόχερα» τονίζει στο σημείο αυτό ο κ. Γελαγώτης, ο οποίος προσθέτει ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να δημιουργηθεί τράπεζα αίματος σε κάθε ναό της περιοχής μας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου