ΤΟΠΙΚΑ

Τρεις υπάλληλοι για όλη τη Θεσσαλία ~ Διαδοχικές συνταξιοδοτήσεις-μηδενικές προσλήψεις

τρεις-υπάλληλοι-για-όλη-τη-θεσσαλία-δι-662641

Σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλουν οι λιγοστοί εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλίας, που εδρεύει στο Βόλο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο μεγάλος καθημερινός όγκος δουλειάς. Οι τρεις εναπομείναντες εργαζόμενοι, από τους έξι της προηγούμενης χρονιάς, καλούνται να εξυπηρετήσουν μεγάλο αριθμό επαγγελματιών, οι οποίοι διατυπώνουν ισάριθμα αιτήματα.

Στο μεταξύ, η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού έχει υπαχθεί πλέον στο Υπουργείο Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού και μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, μεσολαβεί μεσοδιάστημα αναμονής. Μέχρις ότου ολοκληρωθούν, δηλαδή, οι απαραίτητες διαδικασίες, έχει «παγώσει» προσωρινά η έκδοση νέων σημάτων σε καταλύματα, λόγω της μετάβασης στο νεοσύστατο Υπουργείο, αλλά και η ροή κονδυλίων για προγραμματισμένες δράσεις, όπως οι αυτοψίες και οι έλεγχοι σε τουριστικά καταλύματα.

Ο όγκος της καθημερινής εργασίας είναι αντιστρόφως ανάλογος με τους εναπομείναντες υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν επιδοθεί κυριολεκτικά σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να ανταποκριθούν στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις.

Οι τρεις διαδοχικές συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων, που πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, στη διάρκεια του 2014, χωρίς να αναπληρωθούν, στο μεταξύ, τα κενά, είναι ο λόγος στον οποίο οφείλεται η υποστελέχωση της συγκεκριμένης υπηρεσίας, η οποία είναι νευραλγικής σημασίας για την περιοχή μας.

Αντίστοιχο πρόβλημα παρατηρείται και στο γραφείο της Λάρισας, όπου οι ανάγκες καλύπτονται από ένα μόνο υπάλληλο.

«Με δυσκολία καλύπτονται πλέον οι ανάγκες μας, διότι έχει μειωθεί κατά πολύ το δυναμικό της υπηρεσίας. Ημασταν δώδεκα άτομα και πλέον μείναμε μόνο τρεις» αναφέρει χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος της ΠΥΤ Θεσσαλίας, Δημήτρης Τριανταφύλλου.

Το επίσημο οργανόγραμμα προβλέπει την κάλυψη οκτώ θέσεων, ενώ στο προηγούμενο προβλέπονταν δεκαοκτώ, αντίστοιχα, θέσεις. Το ζητούμενο είναι, κατά συνέπεια, η ενίσχυση της υπηρεσίας με οκτώ συνολικά άτομα, αν αναλογιστεί κανείς ότι απαιτούνται δύο τουλάχιστον εργαζόμενοι για την επαρκέστερη στελέχωση του γραφείου της Λάρισας.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι γνωστή στους άνωθεν κρατούντες, καθώς έχουν κοινοποιηθεί διαδοχικά υπομνήματα στο αρμόδιο Υπουργείο, τα οποία σκιαγραφούν με αδρές πινελιές, τα σημαντικά αιτήματα αλλά και τα πρακτικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η ίδια υπηρεσία. Ο προϊστάμενος της ΠΥΤ Θεσσαλίας υπογραμμίζει παράλληλα ότι «ο κύριος όγκος δουλειάς καλύπτεται από το γραφείο του Βόλου, στο οποίο διαβιβάζονται παράλληλα οι αιτήσεις και από το γραφείο της Λάρισας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ενδιαφερόμενοι από όλη τη Θεσσαλία».

Το πρόβλημα, ωστόσο, παραμένει, και οξύνεται, καθώς αυξάνονται τα αιτήματα αλλά και τα ζητήματα που χρήζουν άμεσης διευθέτησης.

Η υπερωριακή απασχόληση είναι πλέον σύμφυτη με την καθημερινότητα του προϊσταμένου, του τμηματάρχη και της μοναδικής υπαλλήλου της ίδιας υπηρεσίας, προκειμένου να καλυφθεί ο πολύ μεγάλος όγκος δουλειάς που απαιτείται σε κάθε περίπτωση. Το πρόβλημα οξύνεται όταν σημειώνεται ξαφνική απουσία κάποιου από τους τρεις εργαζόμενους για λόγους ασθενείας και όπως είναι εμφανές, καθίσταται επιβεβλημένη η κάλυψη των κενών που υπάρχουν.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου