ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Της εμφύσησε αξίες ζωής…

της-εμφύσησε-αξίες-ζωής-663176

Η Τατιάνα Αβέρωφ μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τον πατέρα της Ευάγγελο Αβέρωφ με αφορμή τη χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου της

«Δέκα ζωές σε μία» συνυπάρχουν αρμονικά στο βιβλίο της Τατιάνας Αβέρωφ που παρουσιάστηκε χθες στον πολυχώρο «Public», παρουσία αρκετών Ηπειρωτών αλλά και φίλων του γραπτού λόγου γενικότερα.

Η χαρισματική κόρη του ευπατρίδη της πολιτικής, Ευάγγελου Αβέρωφ, παρουσίασε στο ευρύ κοινό το ιστορικό μυθιστόρημα που δίνει την ολοκληρωμένη εικόνα ενός ανθρώπου, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πολιτική και στις τέχνες, ενώ παράλληλα αναδεικνύει την άγνωστη ζωή του πατέρα της.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, λίγα λεπτά πριν από την παρουσίαση, η κ. Αβέρωφ αποκάλυψε ότι διήρκεσε πέντε χρόνια η διαδικασία συγγραφής του συγκεκριμένου βιβλίου, το οποίο εμπεριέχει έντονα το συναίσθημα της κόρης, προς τον πατέρα.

Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει, είναι πως θα διαχειρίζονταν ο ίδιος, αν ζούσε, τις σημερινές πολιτικές εξελίξεις. «Μου είναι δύσκολο να φανταστώ τον πατέρα μου στη Βουλή σήμερα» υπογράμμισε η συγγραφέας, για να προσθέσει, ωστόσο, ότι «την τωρινή κατάσταση θα την έβλεπε, νομίζω, ως πάρα πολύ επικίνδυνη. Θα ήταν πολύ προσεκτικός και θα έκανε ό,τι μπορούσε για να βρεθεί μία λύση γιατί ήταν πάντοτε πολύ ξεκάθαρος, ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει δυτικό Ευρωπαϊκό προσανατολισμό».

Ανατρέχοντας σε προσωπικά βιώματα, η κόρη του Ευάγγελου Αβέρωφ υπογράμμισε ότι ο πατέρας της είχε «έμφυτη κοινωνικότητα, επικοινωνία και γίνονταν φίλος με όλους», τονίζοντας ότι οι προσωπικές σχέσεις συμβάλουν στην επίτευξη του προσδοκώμενου αποτελέσματος.

Η πολυβραβευμένη μυθιστοριογράφος αναφέρθηκε στην «απίστευτη ενέργεια» που χαρακτήριζε τον πατέρα της, τον οποίο σκιαγράφησε ως «χαρά της ζωής», για να προσθέσει ότι οι αρχές και αξίες που της εμφύσησε, συνοψίζονται στις έννοιες της εντιμότητας, της αγάπης, της προσήλωσης στα πιστεύω που την εκφράζουν.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου