ΤΟΠΙΚΑ

1.545 ξένοι τουρίστες στο Βόλο

1-545-ξένοι-τουρίστες-στο-βόλο-665027

Στο λιμάνι του Βόλου κατέπλευσε χθες το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Costa Neoromantica

Τις ομορφιές της περιοχής μας γνώρισαν οι 1.545 αλλοδαποί επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Costa Neoromantica, μήκους 221 μέτρων, το οποίο κατέπλευσε χθες το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, μετά το Ναύπλιο, ακολουθώντας τη θαλάσσια διαδρομή προς Πειραιά. Οι 890 από τους επιβαίνοντας ήταν Γάλλοι, οι 320 Ιταλοί, οι 170 Γερμανοί και οι υπόλοιποι διαφόρων εθνικοτήτων.

Στη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής τους στην περιοχή μας, οι μισοί, περίπου, επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου οδηγήθηκαν με πούλμαν στα Μετέωρα. Οι υπόλοιποι παρέμειναν στη Μαγνησία, ενώ παράλληλα δύο πούλμαν προωθήθηκαν στις Μηλιές.

Οι περισσότεροι κινήθηκαν ελεύθερα, κυρίως στο κέντρο της πόλης, με τη βοήθεια μικρού λεωφορείου, που τους μετέφερε από το κρουαζιερόπλοιο στο άγαλμα της Αργούς, έξω από το λιμάνι, οδεύοντας στη συνέχεια, στο εμπορικό κέντρο. Παράλληλα, αρκετοί από τους ξένους τουρίστες κινήθηκαν, είτε με πούλμαν είτε μεμονωμένα, προς το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, το οποίο άνοιξε ειδικά για την περίσταση. Υπενθυμίζεται ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, όπως και όλα τα μουσεία άλλωστε, παραμένει κλειστό τις Δευτέρες, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει θεσπίσει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Κάθε φορά που υπάρχει, ωστόσο, άφιξη κρουαζιερόπλοιου τη συγκεκριμένη μέρα, ανοίγει τις πύλες του κατ’ εξαίρεση, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ξένοι επισκέπτες, οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της περιοχής μας.

Παράλληλα, εργαζόμενοι στο Info Center του Δήμου Βόλου βρίσκονται στην υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου και διανέμουν έντυπο πληροφοριακό υλικό και χάρτες, προκειμένου να κινηθούν πιο εύκολα μέσα στην πόλη οι ξένοι τουρίστες.

Οι τουρίστες που επιλέγουν, σημειωτέον, να παραμείνουν στην πόλη του Βόλου, ζητούν πληροφορίες για την εμπορική αγορά και επισκέπτονται τα καταστήματα του Βόλου.

Στο μεταξύ, το πρόγραμμα των αφίξεων του χειμώνα θα συνεχιστεί κανονικά και κάθε φορά που σημειώνεται αλλαγή, ενημερώνονται σχετικά οι επαγγελματίες.

Οι υπεύθυνοι για την τουριστική προβολή της περιοχής μας, επισημαίνουν ότι είναι αρκετά σημαντική η εδραίωση του τουρισμού κρουαζιέρας και στη διάρκεια του χειμώνα και γι’ αυτό το λόγο θα επιδιωχθεί η συνέχιση των προσπαθειών που καταβάλλονται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο απέπλευσε στις 6 χθες το απόγευμα από το λιμάνι του Βόλου, με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, συνεχίζοντας το ταξίδι του στη Μεσόγειο.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου