ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διεθνής πολυβραβευμένος Βολιώτης

διεθνής-πολυβραβευμένος-βολιώτης-665716

Το βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας κινηματογράφου απέσπασε ο Αλεξάντρ Ντεσπλά

Ο διάσημος συνθέτης Αλεξάντρ Ντεσπλά, με ρίζες από το Βόλο, απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, στην ταινία «Ξενοδοχείο Grand Budapest» και διεκδικεί, δικαιολογημένα, το χρυσό αγαλματίδιο, στα βραβεία Οσκαρ, για τη μουσική του σε δύο ταινίες, το «Ξενοδοχείο Grand Budapest» και το «Imitation Game».

Υπενθυμίζεται ότι ο διάσημος ανά τον κόσμο Αλεξάντρ Ντεσπλά, ήταν υποψήφιος πέρσι για τη μουσική που συνέθεσε για την ταινία «Philomena» του σκηνοθέτη Στήβεν Φρίαρς και τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια για τις ταινίες «Η Βασίλισσα», «Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον», «Fantastic Mr Fox», «Ο Λόγος του Βασιλιά», που επενδύθηκαν μουσικά από τον ίδιο.

Το ταλέντο του έχει γίνει γνωστό διεθνώς και ήταν επιπροσθέτως υποψήφιος για το μουσικό βραβείο Σεζάν. Παράλληλα, έχει εγγράψει στο ενεργητικό του ταινίες αριστουργηματικές, όπως το «Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι», η «Βασίλισσα», η «Απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον» και η «Νέα Σελήνη», που παρουσιάστηκαν με επιτυχία και στην Ελλάδα.

Ο Αλεξάντρ Ντεσπλά, γόνος της οικογένειας Λαδόπουλου από την πλευρά της μητέρας του, επισκέφθηκε το Βόλο πολλά χρόνια πριν, στην παιδική του ηλικία, δηλώνοντας «γοητευμένος από την παραλία». Οι γονείς του συνθέτη, συναντήθηκαν στην Αμερική ως σπουδαστές στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας και μετά το γάμο τους μετακόμισαν στη Γαλλία, χώρα καταγωγής του πατέρα του.

Ο διάσημος Γάλλος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής, έχει γράψει μουσική για 50 περίπου ταινίες, 30 και πλέον τηλεοπτικές σειρές και αμέτρητες μικρού μήκους ταινίες, κατακτώντας με σταθερά βήματα μια σημαντική θέση στο χώρο της τέχνης και της κινηματογραφικής μουσικής.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου