ΤΟΠΙΚΑ

Νέα ψυχρή «εισβολή»

νέα-ψυχρή-εισβολή-666033

Καθοδική πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα – Καλός ο καιρός το τριήμερο

Αισθητή θα κάνει και πάλι την παρουσία του το ψυχρό κύμα που θα «εισβάλει» σήμερα και αύριο στη Μαγνησία, ρίχνοντας κατακόρυφα τον υδράργυρο, σε αντίθεση με τον καιρό της Κυριακής της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, που θα διατηρηθεί σε πολύ καλά επίπεδα.

Η νέα έλευση του ψυχρού κύματος αναμένεται από σήμερα, μετά το μεσημέρι και τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι λίγα χιόνια αρχικά στα βουνά, τα οποία θα κατέβουν χαμηλότερα στη διάρκεια της νύχτας. Αύριο, Τετάρτη, είναι ορατό το ενδεχόμενο να χιονίσει για λίγο και στην πόλη του Βόλου. Η χιονόπτωση θα συνεχιστεί κατά διαστήματα στο Πήλιο και την Οθρυ και αύριο το απόγευμα, θα αρχίσει να βελτιώνεται και πάλι ο καιρός, ο οποίος θα είναι καλός μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

«Τα φαινόμενα θα είναι πιο ήπια αυτή τη φορά, αλλά η θερμοκρασία θα σημειώσει και πάλι πτώση και η μέγιστη τιμή της θα κυμανθεί μεταξύ 5 και 7 βαθμών Κελσίου, σήμερα και αύριο» όπως αναφέρει ο Θεοφάνης Τακούδης, μαθηματικός-μετεωρολόγος, υπεύθυνος του Μ.Σ. «Αλέξανδρος Τακούδης».

Στο μεταξύ, η εβδομάδα που διανύουμε θα μας αποχαιρετήσει με ευχάριστη διάθεση και όπως εξηγεί ο κ. Τακούδης, τα πρώτα στοιχεία του τριημέρου δείχνουν ότι η Παρασκευή ξεκινάει με καλό καιρό, θερμοκρασίες που θα κυμανθούν σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα, γύρω στους 10-11 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα πνέουν παράλληλα ασθενείς βόρειοι άνεμοι.

Αραιές συννεφιές θα σημειωθούν στη Μαγνησία αργά το Σάββατο το απόγευμα, μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι, ενώ υπάρχει πιθανότητα ασθενούς βροχής μικρής διάρκειας, κυρίως στις ημιορεινές – ορεινές περιοχές. Από το μεσημέρι της Κυριακής έως και την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα είναι καλός, με ελαφρύ βοριαδάκι και θερμοκρασίες γύρω στις 11 με 12 βαθμούς Κελσίου, που δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις στους εκδρομείς, να χαρούν τα Κούλουμα και να συμμετάσχουν στο πέταγμα του χαρταετού.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου