ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ζητούν μόνιμο γιατρό στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου

ζητούν-μόνιμο-γιατρό-στο-περιφερειακ-668020

Ενδιαφέρον ενός αγροτικού εκδηλώθηκε στην πρόσφατη προκήρυξη του αρμόδιου Υπουργείου

Το αίτημα της κάλυψης των αναγκών του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου με μόνιμο προσωπικό διατυπώνεται από την τοπική κοινωνία του νησιού, μέσω της επιστολής που απέστειλε στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξάνθο, ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης.

Στην ίδια επιστολή, ο δήμαρχος Αλοννήσου ενημερώνει τον κ. Ξάνθο ότι έχουν κλείσει δύο προκηρύξεις του Υπουργείου Υγείας, για την κάλυψη δύο θέσεων αγροτικών γιατρών, που έληξε στις 29 Δεκεμβρίου του 2014 και μίας θέσης επικουρικού γιατρού γενικής ιατρικής ή παθολογίας, αντίστοιχα, που έληξε στις 7 Ιανουαρίου του 2015 και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Το αίτημα του δημάρχου προς τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, είναι «να συμπεριλάβετε στις άμεσες προτεραιότητές σας την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων και την τοποθέτηση των επιτυχόντων ιατρών στις θέσεις τους, μιας και η παροχή υγειονομικής περίθαλψης των συμπολιτών μας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για όλους μας».

Οι ανάγκες του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου καλύπτονται αυτή τη στιγμή από έναν αγροτικό ιατρό από το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και έναν ιατρό γενικής ιατρικής, ο οποίος μετακινείται από διάφορα σημεία της περιφέρειας, από διάφορα περιφερειακά ιατρεία ή κέντρα υγείας της περιοχής μας. Κατά συνέπεια οι γιατροί καλούνται να ταξιδέψουν δια θαλάσσης, ακόμη και όταν επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του τοπικού πληθυσμού.

«Πρέπει να βρεθεί μια μόνιμη λύση, διότι κατανοούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γιατροί, οι οποίοι πρέπει να μετακινούνται από περιφερειακά ιατρεία ή κέντρα υγείας» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Αλοννήσου.

Ο ίδιος προσθέτει παράλληλα ότι «με την τοποθέτηση του ενός αγροτικού ιατρού που θα είναι μόνιμα εδώ για κάποιο διάστημα και αν ανοιχτούν παράλληλα τα αποτελέσματα και της άλλης προκήρυξης για τη θέση γενικής ιατρικής που θα καλυφθεί επί τρία χρόνια, θεωρούμε ότι ένα μέρος των ελλείψεων που αντιμετωπίζει το περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου, θα καλυφθεί. Δεν είναι οι μόνες ειδικότητες που ζητάμε, τονίζει ο κ. Βαφίνης, και δεν θα σταματήσουμε να ζητάμε την κάλυψη και των υπόλοιπων θέσεων».

Στην ίδια επιστολή χαρακτηρίζεται «τραγική» η κατάσταση που επικρατεί στο πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, από τον Ιανουάριο του 2014, η οποία είχε αναδειχθεί επαρκώς με επιστολές και συναντήσεις από την πλευρά του Δήμου αλλά και με επερωτήσεις που κατέθεσαν στη βουλή, οι βουλευτές της περιοχής μας.

Σύμφωνα, εξάλλου, με το οργανόγραμμα προβλέπεται και δεύτερη θέση αγροτικού γιατρού, θέση παιδιάτρου, οδοντιάτρου, παρασκευαστή, μαίας, νοσηλευτή ή νοσηλεύτριας, χειριστή ακτινολογικού μηχανήματος και θέση οδηγού ασθενοφόρου, που είναι καλυμμένη.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου