ΤΟΠΙΚΑ

Βαλεντίνος κόντρα στην κρίση

βαλεντίνος-κόντρα-στην-κρίση-668078

Οι Βολιώτες εξακολουθούν να προσφέρουν δώρα σε αγαπημένα πρόσωπα

Υπεράνω εποχών και οικονομικής ύφεσης βρίσκεται για τους απανταχού της περιοχής ερωτευμένους η σημερινή μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που αποτελεί μια ευκαιρία για αγορά συμβολικών δώρων για αγαπημένα πρόσωπα. Η εμπορική αγορά του Βόλου πάλλεται στους ρυθμούς του Αγίου Βαλεντίνου, με το κόκκινο χρώμα και τις καρδιές, να κυριαρχούν στις προθήκες πολλών καταστημάτων. Η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει εδραιωθεί στην ατζέντα των εμπόρων και τη συνείδηση των καταναλωτών, αντίστοιχα, ως μια ιδιαίτερη μέρα, που προδιαθέτει για αγορές με ιδιαίτερο νόημα, προσιτές για όλα τα βαλάντια.

Οι επαγγελματίες καθιστούν, βέβαια, σαφές ότι δεν υπάρχει σύγκριση με την προ κρίσης περίοδο, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών, εξακολουθούν να τηρούν το έθιμο της αγοράς δώρων αγάπης, ακόμη κι αν διαθέτουν λιγότερα χρήματα, για προφανείς λόγους.

Τα λουλούδια έχουν σταθερά την τιμητική τους τη σημερινή μέρα κι όπως αναφέρει ο Γιώργος Δημόπουλος, «ο κόσμος ενδιαφέρεται και αναζητάει μέρες πριν το δώρο που θα προσφέρει σε αγαπημένα πρόσωπα. Η κίνηση είναι σίγουρα μειωμένη σε σχέση με τα δεδομένα που ίσχυαν πριν από την κρίση αλλά η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά δεν παύει να είναι μια μέρα καλύτερη από τις άλλες για μας». Δεκάδες ευφάνταστες συνθέσεις διατίθενται προς πώληση τη συγκεκριμένη μέρα, σε πολύ προσιτές τιμές, που ξεκινούν από 3 ευρώ και φτάνουν μέχρι 50 ευρώ, ανάλογα με το ποσό που επιθυμεί να διαθέσει ο καθένας. Λουλούδια συνδυασμένα με αρκουδάκια, κόκκινες καρδούλες, ή σοκολατάκια, προσελκύουν το ενδιαφέρον όλων των ηλικιών, από 10 έως 80 ετών, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δημόπουλος.

Σε υψηλή θέση στις προτιμήσεις των ερωτευμένων βρίσκονται παράλληλα τα κοσμήματα, που πλέον είναι ιδιαίτερα προσιτά, και απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια. «Το κόσμημα είναι ένα διαχρονικό δώρο και προσελκύει το ενδιαφέρον αρκετών, διότι λόγω κρίσης, φροντίσαμε να εμπλουτίσουμε την γκάμα των κοσμημάτων που διαθέτουμε, με δημιουργίες που ξεκινούν από 4 ευρώ» αναφέρει χαρακτηριστικά η Μαρία Παπαδάκη. Βραχιολάκια, σκουλαρίκια, μενταγιόν με καρδιές, δαχτυλίδια, υπογραμμίζουν την πολύτιμη πλευρά της αγάπης, που επισφραγίζεται με ένα κόσμημα. Η κ. Παπαδάκη σημειώνει ότι «το ενδιαφέρον του κόσμου εκδηλώνεται ήδη από τις περιηγούμενες μέρες και παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις είναι μειωμένες σε σύγκριση με τις παλιές, καλές εποχές, εντούτοις, το καταναλωτικό ενδιαφέρον παραμένει αναλλοίωτο» και διαμορφώνεται με βάση το βαλάντιο του καθενός.

Απόλυτα συνυφασμένο με τη συγκεκριμένη μέρα είναι και το γλυκό σε σχήμα καρδιάς, που κυριαρχεί στις προθήκες των ζαχαροπλαστείων της περιοχής μας, προσελκύοντας βλέμματα θαυμασμού. «Από χθες ξεκίνησε η κίνηση και όλοι αγοράζουν τούρτες ή πάστες σε σχήμα καρδιάς» υπογραμμίζει ο Γιάννης Κουβλής και προσθέτει ότι «η προετοιμασία ξεκίνησε δύο μέρες πριν». Το γλυκό που προτιμούν αρκετοί είναι η τούρτα για δύο σε σχήμα καρδιάς, που κοστίζει 2,5 ευρώ, ενώ οι τιμές στα γλυκά που δημιουργούνται με πολύ μεράκι ειδικά για τη συγκεκριμένη μέρα ποικίλλουν, και φτάνουν μέχρι 20 ευρώ κατά μέσο όρο. «Παλιότερα, πριν από την κρίση αγόραζαν μεγαλύτερες ποσότητες γλυκών. Σήμερα η κίνηση είναι πιο περιορισμένη, αλλά οι Βολιώτες αγοράζουν πάντα τούρτες για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου» τονίζει ο Βολιώτης ζαχαροπλάστης, για να προσθέσει ότι όλες οι ηλικίες αγοράζουν γλυκά, δίνοντας έμφαση στο μήνυμα αγάπης που απευθύνεται στο έτερον ήμισυ.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου