ΤΟΠΙΚΑ

Χέρι βοηθείας σε όλο τον κόσμο

χέρι-βοηθείας-σε-όλο-τον-κόσμο-670263

Τριάντα πέντε χρόνια εξωτερικής ιεραποστολής των «Τριών Ιεραρχών» παρά τη μείωση των εισφορών

Σημαντικό έργο αναπτύσσει ο τομέας εξωτερικής ιεραποστολής του Συλλόγου «Τρεις Ιεράρχες», που δραστηριοποιείται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπου υπάρχει ανάγκη βοήθειας. Ο ιστορικός Σύλλογος του Βόλου, στηρίζει και συνδράμει το έργο που επιτελούν δεκάδες ιεραποστολικά κλιμάκια ανά τον κόσμο, στην Αφρική, αλλά και την Απω Ανατολή, δημιουργώντας παράλληλα έργα υποδομής, σε κοινωνίες που βιώνουν τριτοκοσμικές συνθήκες.

Ο τομέας της εξωτερικής Ιεραποστολής των «Τριών Ιεραρχών» υφίσταται από το 1980 και παρόλη την κρίση, που ευθύνεται για τη σημαντική μείωση των εισφορών του κόσμου, το ίδιο έργο συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με σταθερούς ρυθμούς. «Παλιότερα διαθέταμε περισσότερα χρήματα για τον τομέα της εξωτερικής ιεραποστολής, διότι δίνονταν μεγαλύτερα ποσά από τους συνδρομητές και με μεγαλύτερη άνεση, πριν από την κρίση» όπως αναφέρει ο Γιάννης Πατρίκος, πρόεδρος του Συλλόγου «Τρεις Ιεράρχες».

Ο ίδιος επισημαίνει παράλληλα ότι παρά τη μείωση των εισφορών, εντούτοις, αρκετοί Βολιώτες καταθέτουν με ιδιαίτερη γενναιοδωρία το υστέρημά τους, προκειμένου να στέλνονται εμβάσματα της τάξης των 500 ευρώ σε διάφορα ιεραποστολικά κλιμάκια του κόσμου, Χριστούγεννα και Πάσχα.

Ο Σύλλογος του Βόλου, συνδράμει ιεραποστολικά κλιμάκια που δραστηριοποιούνται κυρίως στην Αφρική και την Απω Ανατολή. Ο μέχρι τώρα απολογισμός δράσης είναι πολύ σημαντικός και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία σχολείων, αλλά και υποδομών, που βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων απομακρυσμένων περιοχών της γης. Στο πλαίσιο αυτό καταγράφεται η δημιουργία δεξαμενών πόσιμου ύδατος στη Μαδαγασκάρη, όπου «οι άνθρωποι έπιναν λασπόνερα» όπως αναφέρει ο κ. Πατρίκος και προσθέτει ότι «στείλαμε τρεις φορές εμβάσματα των 1.700 ευρώ, προκειμένου να δημιουργηθούν τρεις δεξαμενές πόσιμου νερού, για να υδρεύονται οι ντόπιοι».

Τα μηνύματα που λαμβάνουν από διάφορες περιοχές του πλανήτη, οι ιθύνοντες των «Τριών Ιεραρχών», είναι ιδιαίτερα συγκινητικά, ενώ όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου «μας στέλνουν από παντού την ευγνωμοσύνη τους, διότι συνεχίζουμε τη συγκεκριμένη δράση, παρά τις δυσκολίες που δημιουργούν η κρίση και η μείωση των εισφορών του κόσμου».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου