ΤΟΠΙΚΑ

79.000 ευρώ από τον έρανο αγάπης ~ Αύξηση σε σχέση με πέρυσι

79-000-ευρώ-από-τον-έρανο-αγάπης-αύξηση-σε-σ-675697

Αμεση παρέμβαση της τοπικής Εκκλησίας για την συνδρομή οικογένειας στην Αγ. Παρασκευή

Αυξήθηκαν τα έσοδα του φετινού εράνου της αγάπης, τα οποία ανέρχονται συνολικά σε 79.000 ευρώ, έναντι του ποσού των 73.000 ευρώ, που συγκεντρώθηκε την αντίστοιχη προηγούμενη χρονιά. Ο απολογισμός του εράνου της αγάπης έχει θετικό πρόσημο, σύμφωνα με τα αριθμητικά δεδομένα που παρουσιάστηκαν στον χθεσινό απολογισμό.

Με αφορμή την χθεσινή εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμή των 500 και πλέον εθελοντριών οι οποίες συνέβαλαν αποφασιστικά στην πραγματοποίηση του εράνου της αγάπης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται, από την τοπική Εκκλησία.

Όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά, η τοπική Εκκλησία καλείται να αντιμετωπίσει διάφορες έκτακτες ανάγκες, όπως η αποκατάσταση κατεστραμμένης στέγης σπιτιού στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

«Μόλις πληροφορήθηκα ότι ένα σπίτι έχασε τη στέγη του στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής και το παιδί πηγαίνει βρεγμένο στο σχολείο, αποκαταστάθηκε την ίδια μέρα το πρόβλημα, χάρη στη συνδρομή ανθρώπων που προσφέρθηκαν από τη πλευρά της Μητροπόλεως, προκειμένου να επισκευάσουμε, αλλά και να εξοπλίσουμε το συγκεκριμένο σπίτι» όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, αποτυπώνοντας με το συγκεκριμένο παράδειγμα, το πλήθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες.

Το πολύ ικανοποιητικό ποσό που συγκεντρώθηκε, αποτελεί τον ετήσιο προϋπολογισμό του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητρόπολης Δημητριάδος και αξιοποιείται για τη κάλυψη των αναγκών των απόρων, για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν στις ενορίες και γενικά κάθε έκτακτη κατάσταση που παρουσιάζεται σε κοινωνικό και φιλανθρωπικό επίπεδο.

«Δίνουμε άμεσα τα βοηθήματα των Χριστουγέννων και παράλληλα μέρος του ποσού είναι η παρακαταθήκη για να αντιμετωπίζουμε έκτακτες καταστάσεις» όπως υπογράμμισε ο κ. Ιγνάτιος.

Η τοπική Εκκλησία καλείται να αντιμετωπίσει διαρκώς νέα αιτήματα και θέματα μείζονος σημασίας, όπως το πρόβλημα των υποσιτιζόμενων παιδιών στα σχολεία και τα συσσίτια των άπορων οικογενειών. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «λύσαμε το θέμα του φαγητού για οποιονδήποτε άνθρωπο. Δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς φαγητό, λύσαμε το πρόβλημα της στέγης και παράλληλα αντιμετωπίζουμε έκτακτα φαινόμενα», για να προσθέσει ότι «ειδικά εδώ στην επαρχία, στον τόπο μας, έχουμε αντιμετωπίσει πολλά θέματα ανθρωπιστικής ανάγκης».

Ο επικεφαλής της τοπικής Εκκλησίας εξέφρασε παράλληλα την ευχή «να μειωθούν τα προβλήματα του κόσμου και να βρουν πολλοί άνθρωποι εργασία, που θεωρώ ότι είναι το πιο σπουδαίο».

Συγκινητική είναι, παράλληλα, η εθελοντική συμμετοχή δεκάδων γυναικών από όλη τη Μητροπολιτική περιφέρεια, για την υλοποίηση του στόχου, δηλαδή την πραγματοποίηση του εράνου της αγάπης, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Ιγνάτιος «είναι ο μεγάλος μας θησαυρός και τις ευχαριστούμε από καρδιάς για την συνεισφορά τους».

Ένα ακόμη σημαντικό σημείο, άξιο υπογράμμισης, είναι η ένθερμη ανταπόκριση του κόσμου, χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι προσέφεραν κυριολεκτικά το υστέρημα της αγάπης τους. Το ποσό που συγκεντρώθηκε « είναι πολύ σημαντικό για το φιλανθρωπικό έργο που επιτελούμε» σημείωσε ο κ. Ιγνάτιος, για να προσθέσει ότι «σε γενικές γραμμές πήγαμε πολύ καλά, οι εθελόντριες συμμετέχουν με πιο πολύ κουράγιο στον έρανο της αγάπης και το έργο είναι πλέον φανερό και γνωστό».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου