ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Προωθείται η ανακύκλωση στο Δήμο Σκιάθου

προωθείται-η-ανακύκλωση-στο-δήμο-σκιά-677089

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε η σύναψη σύμβασης με την ΕΕΑ

Θέματα που άπτονται της προστασίας του περιβάλλοντος συζητήθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, με φόντο τη σύμβαση που θα υπογραφεί σύντομα με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης.

Για την υλοποίηση του στόχου, καθοριστική θα είναι η συνδρομή ιδιώτη, ο οποίος θα αναδειχθεί μέσω διαγωνισμού, προκειμένου να αναλάβει τη συγκεκριμένη διαδικασία, λόγω έλλειψης του ανάλογου προσωπικού στο Δήμο Σκιάθου.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν, η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης θα εφοδιάσει το Δήμο Σκιάθου με όχημα, «δίνοντάς μας παράλληλα επιδότηση για κάθε τόνο ανακυκλώσιμων υλικών που θα απομακρύνεται από το νησί. Η επιδότηση αντιστοιχεί σε 110 ευρώ για όλα τα είδη συσκευασίας, πλην του χαρτιού, που είναι 10 ευρώ. Επιπλέον μας δίνει 50 ευρώ για κάθε τόνο που θα μεταφέρεται εκτός της Σκιάθου, ενώ συνεργεία της ΕΕΑ θα αναλάβουν, παράλληλα, την ενημέρωση του κόσμου, πόρτα – πόρτα» όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Γιαννίτσης.

Την αντίθεσή της με την υπογραφή της παραπάνω σύμβασης, όπως υποβλήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για υπογραφή, εξέφρασε η επικεφαλής των Ανεξάρτητων Πολιτών Σκιάθου, Αναστασία Φιλαρέτου. Στην εισήγησή της, η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας ανέφερε ότι «δεν ήταν σαφής, αλλά τυποποιημένη σύμβαση, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί ορισμένα θέματα που έθεσα. Γι’ αυτό το λόγο δεν ψήφισα τη συγκεκριμένη σύμβαση όπως υποβλήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο για υπογραφή, παρά το γεγονός ότι υποστηρίζω την ανακύκλωση και ως μέλος της Πράσινης Αλεπούς, το ζητώ» πρόσθεσε η ίδια.

Μεταξύ των θεμάτων της ίδιας συνεδρίασης, εξάλλου, ήταν ο νέος κανονισμός της υπηρεσίας καθαριότητας, ο οποίος αποσύρθηκε και θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση, αφού προηγουμένως το επεξεργαστούν οι καθ’ ύλη αρμόδιοι.

Παράλληλα συζητήθηκε η προοπτική δημιουργίας Εσπερινού ΕΠΑΛ στο νησί. Στο σημείο αυτό η κ. Φιλαρέτου, η οποία υπερψήφισε τη συγκεκριμένη πρόταση, εξέφρασε την άποψη ότι «θα ήταν καλύτερο να στραφούμε στην κατεύθυνση του ημερήσιου ΕΠΑΛ, γιατί είναι τριετούς φοίτησης και προτιμάται περισσότερο από τα παιδιά του Γυμνασίου, που θέλουν αντί του Γενικού Λυκείου, να έχουν μια επαγγελματική κατεύθυνση».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου