ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πρωτοβουλίες για το περιβάλλον

πρωτοβουλίες-για-το-περιβάλλον-683034

Συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης το ζητούμενο για το Δήμο Σκοπέλου

Θέμα πρώτης προτεραιότητας αποτελεί για τη δημοτική αρχή της Σκοπέλου η σύναψη σύμβασης με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, προκειμένου να προωθηθούν σε πιο οργανωμένη βάση οι πρωτοβουλίες που βρίσκονται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές δράσεις και ημερίδες στο νησί, προκειμένου να αποκτήσουν πιο ολοκληρωμένη εικόνα οι πολίτες για το συγκεκριμένο θέμα.

«Οι ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν, θα έχουν σχέση με την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, με εισηγητές γνωστούς επιστήμονες, οι οποίοι θα ενημερώσουν επί της ουσίας τον τοπικό πληθυσμό για ανάλογα θέματα» αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Τριανταφύλλου.

Η βασική ενότητα της ανακύκλωσης γυαλιού, στην οποία καταγράφονται και οι λαμπτήρες φωτισμού, θα εμπλουτιστεί από τα υπόλοιπα υλικά, αλουμίνιο, πλαστικό, χάλυβας, χαρτί, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης.

Αξίζει παράλληλα να υπογραμμιστεί στο σημείο αυτό, ότι έχουν δοθεί για ανακύκλωση μεγάλες ποσότητες άχρηστων ηλεκτρικών συσκευών κατά το πρόσφατο παρελθόν, επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Στο μεταξύ, αφού υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Σκοπέλου και της εταιρείας, θα τεθεί σε ροή υλοποίησης ο στόχος, αφού προηγουμένως το νησί εφοδιαστεί με μπλε κάδους για την τοποθέτηση των ανακυκλώσιμων υλικών και το ανάλογο απορριμματοφόρο, προκειμένου να γίνεται παράλληλα η αποκομιδή των υλικών, που προορίζονται για ανακύκλωση.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου