ΤΟΠΙΚΑ

Ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Μουσείο

ρεκόρ-επισκεψιμότητας-στο-μουσείο-684595

Καταγράφηκαν για πρώτη φορά περισσότερα από 31.000 άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου όπου καταγράφηκαν 31.743 επισκέπτες σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του 2014, που κάνουν παράλληλα λόγο για 23.637 ελευθέρας, ενώ ήδη από τις αρχές του 2015, έχουν καταγραφεί 705 συνολικά άτομα.

Η εντυπωσιακή, κατά γενική, ομολογία, προσέλευση επισκεπτών από κάθε γωνιά της γης στο Μουσείο του Βόλου, καταγράφεται ως ρεκόρ, το οποίο μαρτυρά την πολύ μεγάλη απήχηση που έχουν τα αρχαιολογικά εκθέματα που κοσμούν τις προθήκες της παλιάς, αλλά και της καινούργιας πτέρυγας.

Στόχος των επικεφαλής της ενιαίας Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, είναι να ανέβει ακόμη πιο ψηλά ο πήχης, με την προοπτική ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών να ξεπεράσει σταδιακά τις 35.000 και να σημειώνει ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση κάθε χρόνο.

«Η κίνηση είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική. Η χρονιά ξεκίνησε πολύ αισιόδοξα κι αυτό οφείλεται κατά πολύ στους φύλακες και τους συναδέλφους αρχαιολόγους, οι οποίοι εργάζονται με ζήλο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες, ανά πάσα στιγμή» όπως αναφέρει η Ελσα Νικολάου, αναπληρώτρια προϊσταμένη της Ενιαίας Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.

Το Μουσείο λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο μέχρι τις 5 το απόγευμα, για να δεχτεί τους πολυάριθμους επισκέπτες, κάθε ηλικίας, που προσέρχονται σε καθημερινή βάση. Επιπροσθέτως, το Μουσείο ανοίγει ακόμη και τις Δευτέρες ή και αργίες ακόμη, σε έκτακτες περιπτώσεις, κάθε φορά που εκδηλώνεται ενδιαφέρον από τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που προσεγγίζουν το λιμάνι του Βόλου, προκειμένου να το επισκεφθούν.

«Οταν υπάρχει κρουαζιερόπλοιο και μας ειδοποιούν ταξιδιωτικοί πράκτορες, το προσωπικό της Εφορείας ανοίγει το Μουσείο και δουλεύει αγογγύστως, προκειμένου να φτάνει παντού ο πολιτισμός. Είμαστε, δηλαδή, ανοιχτοί στο κοινό και στα σχολεία με τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και τη δραστηριότητα αυτή που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια» επισημαίνει η ίδια.

Εντυπωσιακή είναι, παράλληλα η προσέλευση πολλών μαθητών σχολείων της περιοχής μας, αλλά και από άλλες περιοχές στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, προκειμένου να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουν θεσπιστεί, με στόχο τα παιδιά να γίνουν κοινωνοί της μακραίωνης ιστορίας της περιοχής μας.

«Στόχος μας είναι να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά κοινωνοί του πολιτισμού και της ιστορίας της περιοχής μας. Φροντίζουμε για το καλύτερο κάθε φορά και σταδιακά ανεβαίνουμε» επισημαίνει η κ. Νικολάου.

Η προσέλευση των μαθητών συνεχίζεται αθρόα, δεκάδες παιδιά παρακολουθούν με ενδιαφέρον τα εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς να δανείζονται, εφόσον το επιθυμούν, την αντίστοιχη μουσειοσκευή, που απαιτείται για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην τάξη, με επίκεντρο την αρχαιολογική έρευνα και γνώση.

«Προσπαθούμε να οχυρώσουμε τους εκπαιδευτικούς, ώστε να μπορούν να κάνουν και μόνοι τους εκπαιδευτικά προγράμματα στο σχολείο χωρίς εμάς ή και με εμάς» τονίζει η επικεφαλής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, για να προσθέσει ότι «είμαστε ανοιχτοί σε κάθε ανάλογη πρόταση».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου