ΤΟΠΙΚΑ

Αίτημα η δημιουργία ξενώνα

αίτημα-η-δημιουργία-ξενώνα-688983

Οι Φίλοι του Νοσοκομείου δώρισαν αναπηρικό αμαξίδιο και τίμησαν το νοσηλευτικό προσωπικό του Αχιλλοπούλειου

Πρωταρχικής σημασίας στόχος και βασικό αίτημα του Σωματείου «Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου» είναι η δημιουργία ξενώνα για τους συνοδούς των ασθενών, απ’ όποια περιοχή της Ελλάδας κι αν προέρχονται. Οι προσπάθειες των μελών του εθελοντικού Σωματείου συνεχίζονται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, με τη συνδρομή της Διοίκησης του Νοσοκομείου, που συμπαρίσταται ενεργά στο έργο πνοής που παράγεται.

Στη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης, οι φίλοι του Νοσοκομείου επιβράβευσαν και τίμησαν το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου για την προσφορά του, στο πρόσωπο της Τζένης Παπαδημητρίου, διευθύνουσας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου. Παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα, η κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι «αξίζει κάθε έπαινος στους Φίλους του Νοσοκομείου για την προσφορά τους και θα έπρεπε να τους τιμήσουμε εμείς, για το πολύτιμο εθελοντικό τους έργο».

Οι άοκνες προσπάθειες του Σωματείου αποδίδουν καρπούς και έχει ήδη συγκεντρωθεί σημαντικό ποσό, χάρη στην προσφορά ευαισθητοποιημένων συμπολιτών, αλλά και ομογενών που ζουν στο εξωτερικό, προκειμένου να λάβει σάρκα και οστά ο ξενώνας για τους συνοδούς των ασθενών, οι οποίοι προέρχονται από άλλες περιοχές.

«Εχουμε ήδη συγκεντρώσει ένα σημαντικό ποσό, που προέρχεται από δωρεά του Χαράλαμπου Τσιμά και μετά από προσπάθειες της Σοφίας Ζαφραντζά, και περιμένουμε να προχωρήσει η διαδικασία, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες του ξενώνα» όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος των Φίλων του Νοσοκομείου, Χρήστος Φώτου.

Στο μεταξύ, τα μέλη του εθελοντικού σωματείου συνεχίζουν την πολύτιμη προσφορά τους στο Νοσοκομείο, η οποία εδραιώνεται πάνω σε σχέσεις αγαστής συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό οι Φίλοι του Νοσοκομείου δώρισαν αναπηρικό αμαξίδιο και μαξιλάρια στο Αχιλλοπούλειο, προκειμένου να καλυφθούν σημαντικές ανάγκες και ελλείψεις, συνεχίζοντας παράλληλα την καθημερινή τους επικοινωνία με τη διοίκηση και το έμψυχο δυναμικό του Νοσοκομείου.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Κώστας Καραμπάτσας, χαρακτήρισε «τεράστια πηγή δύναμης για το Νοσοκομείο, το Σωματείο που απαρτίζεται από καταξιωμένους ανθρώπους, με έντονο το στοιχείο του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς». Παράλληλα ο κ. Καραμπάτσας επεσήμανε ότι «πρέπει να υπάρξει συνεννόηση πλέον και με το Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να λήξει αυτή η εκκρεμότητα, της παραχώρησης του κτιρίου που θα αξιοποιηθεί ως ξενώνας, γιατί πιστεύω ότι είναι και ώριμο το αίτημα και μπορεί να αποβεί επωφελές για τους στόχους του Σωματείου, αλλά και γενικότερα για την τοπική κοινωνία. Το πιστεύουμε πάρα πολύ και θέλουμε να γίνει. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο» πρόσθεσε ο ίδιος.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου