ΤΟΠΙΚΑ

Εσβησαν τα «Αστέρια»

εσβησαν-τα-αστέρια-689195

Απεβίωσε χθες ο δημιουργός του θρυλικού κέντρου Νίκος Βουγιουκλής σε ηλικία 83 ετών

Συναισθήματα έντονης θλίψης προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του Νίκου Βουγιουκλή, δημιουργού του θρυλικού κοσμικού κέντρου «Αστέρια», στην περιοχή της Αγριάς, ο οποίος απεβίωσε ξαφνικά χθες, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο Νίκος Βουγιουκλής έγραψε τη δική του ιστορία στο κεφάλαιο «διασκέδαση», δημιουργώντας το 1960, το κέντρο «Αστέρια», σταθερή αξία για την περιοχή μας, που έμελλε να χαρακτηριστεί «θρυλικό» από τους μπον βιβέρς.

Κοσμοσυρροή σημειώνονταν στις χρυσές εποχές, όταν εμφανίζονταν καλλιτέχνες του βεληνεκούς των Στέλιου Καζαντζίδη και Μαρινέλλας, αλλά και της Καίτης Γκρέυ, τη συνοδεία του Γιάννη Παλαιολόγου στο μπουζούκι. Μέχρι το ‘78 τα «Αστέρια» λειτούργησαν ως κοσμικό κέντρο και στη συνέχεια ως ταβέρνα, με ζωντανή μουσική και κιθάρες.

Το θρυλικό κέντρο διασκέδασης, που προσφέρονταν για οικογένειες αλλά και για παρέες φίλων του γλεντιού, διατηρήθηκε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ‘90.

Δούλεψε ως θερινό, αλλά και ως χειμερινό κέντρο, ενώ όπως αναφέρει ο Γιώργος Βουγιουκλής, γιος του Νίκου Βουγιουκλή «θυμάμαι ότι κάποτε άνοιγαν τα παράθυρα, παρότι ήταν χειμώνας, και ο κόσμος παρακολουθούσε απ’ έξω το μουσικό πρόγραμμα καθισμένοι σε κασάκια από φρούτα. Τόσος κόσμος υπήρχε παλιά».

Η ζωή του Νίκου Βουγιουκλή ταυτίστηκε με τα «Αστέρια» που προσέδιδαν ξεχωριστή λάμψη όχι μόνο στην περιοχή της Αγριάς, αλλά και ευρύτερα.

Τα μέλη της οικογένειας δούλεψαν στο θρυλικό κοσμικό κέντρο, κοντά στον πατέρα, που «μας έδωσε αρχές, να είμαστε νοικοκύρηδες, να είμαστε μερακλήδες και να μην χρωστάμε πουθενά» θυμάται με έντονη συγκίνηση ο Γιώργος Βουγιουκλής.

Το τελευταίο αντίο στο Νίκο Βουγιουκλή, θα απευθύνουν οικείοι, συγγενείς και φίλοι σήμερα στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Αγριάς, στις 11 το πρωί, όπου θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου