Το αδιαχώρητο στην Ανάληψη

Τελευταία ενημέρωση: 2015-01-31, 12:45:41
Το αδιαχώρητο στην Ανάληψη

Περισσότεροι από 5.000 συμπολίτες προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας Μαλεβής

Περισσότεροι από 5.000 κάτοικοι της περιοχής μας εκτιμάται ότι έχουν προσέλθει, μέχρι σήμερα, με θρησκευτική ευλάβεια στο ναό της Αναλήψεως Βόλου, προκειμένου να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Μαλεβής.

Η θαυματουργή εικόνα, που φιλοξενείται για πρώτη φορά στην περιοχή μας, θα παραμείνει στην Ανάληψη μέχρι και σήμερα το πρωί, προκειμένου να την προσκυνήσουν οι πιστοί.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των ιερών Ακολουθιών που έχει καταρτιστεί, σήμερα Σάββατο 31 Ιανουαρίου, 7.30 - 10.30 π.μ, θα ψαλεί Ορθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στις 11.00 π.μ, Ιερά Παράκληση προς την Παναγία Μαλεβή. Στη συνέχεια προγραμματίζεται η αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος.

Στη διάρκεια της τετραήμερης φιλοξενίας της θαυματουργής εικόνας, σημειώνεται το αδιαχώρητο στην Ανάληψη, καθώς άνθρωποι κάθε ηλικίας κλείνουν ευλαβικά το γόνυ, εναποθέτοντας τα βάσανα και τις ελπίδες τους στην Παναγία. Ηλικιωμένοι, οικογενειάρχες, έφηβοι αλλά και παιδιά, προσέρχονται με τάξη, προκειμένου να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας, που βρίσκεται, σημειωτέον, για πρώτη φορά στην περιοχή μας.

«Πλήθος πιστών προσέρχονται με πίστη, προκειμένου να εκφράσουν την αγάπη τους προς το πρόσωπο της Παναγίας και ο καθένας ακουμπάει πάνω στο εικόνισμά της τον πόνο του. Αυτό είναι το πιο σημαντικό» αναφέρει ο Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Κιαμέτης, Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Δημητριάδος, προϊστάμενος του ιερού ναού Αναλήψεως.

Η εικόνα φυλάσσεται στην ομώνυμη Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας είναι η τρίτη φορά που εξέρχεται εκτός του Μοναστηριού, που αποτελεί τόπο προσκυνήματος για χιλιάδες ανθρώπους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η έλευση της εικόνας στο Βόλο, συνδυάστηκε με τα ονομαστήρια του κ. Ιγνατίου και την εορτή των Τριών Ιεραρχών και αποτέλεσε ευθύς εξαρχής πόλο έλξης για χιλιάδες προσκυνητές, από νωρίς το πρωί, έως και τα μεσάνυχτα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
1
=