Δέκα τόνοι τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Τελευταία ενημέρωση: 2015-01-30, 14:30:03
Δέκα τόνοι τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ενισχύθηκαν τα αποθέματα στα ράφια προκειμένου να βοηθηθούν 600 περίπου οικογένειες

Περισσότεροι από δέκα τόνοι τροφίμων υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Βόλου στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Τα ράφια και οι αποθήκες του κοινωνικού παντοπωλείου γέμισαν από μεγάλες ποσότητες τροφίμων, οι οποίες υπολογίζεται ότι είναι ικανές να καλύψουν για αρκετούς μήνες, τις καθημερινές ανάγκες 600 περίπου άπορων οικογενειών της περιοχής μας.

Η τοπική κοινωνία, άνθρωποι κάθε ηλικίας, σωματεία, φορείς, σύλλογοι, σχολεία και επιχειρήσεις άνοιξαν μια μεγάλη αγκαλιά, προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθεια, προσφέροντας κυριολεκτικά το απόθεμα της αγάπης τους, που μεταφράστηκε σε μεγάλες ποσότητες οσπρίων, ζυμαρικών, ρυζιού, λαδιού και δεκάδων ακόμη ειδών μακράς διαρκείας. Είναι συγκινητική η ανταπόκριση ενηλίκων αλλά και μαθητών σχολείων της περιοχής μας, στο κάλεσμα στήριξης του παραπάνω κοινωνικού θεσμού.

Οι διοργανωτές δεκάδων εορταστικών εκδηλώσεων, σύλλογοι αλλά και φορείς, απηύθυναν κάλεσμα στην τοπική κοινωνία, αντί εισιτηρίου, να προσφερθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας. Ο στόχος επετεύχθη και η άνευ προηγουμένου ανταπόκριση των ευαισθητοποιημένων κατοίκων της περιοχής μας, μεταφράστηκε σε τόνους τροφίμων, τα οποία διατίθενται για την κάλυψη των αναγκών πολυάριθμων άπορων οικογενειών της περιοχής μας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάσος Μπατζιάκας, υπογραμμίζει ότι «υπάρχει μεγάλη επάρκεια τροφίμων και είναι πολύ συγκινητική η στήριξη του κόσμου, αλλά και τοπικών επιχειρήσεων στην προσπάθειά μας». Παράλληλα ο ίδιος επισημαίνει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δικαιούχοι, ενώ την ίδια στιγμή μεγαλώνει η λίστα αναμονής.

Οι ποσότητες των τροφίμων που έχουν συγκεντρωθεί στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, εκτιμάται, ότι θα καλύψουν τις ανάγκες των άπορων οικογενειών για διάστημα τριών επιπλέον μηνών, ενώ στο μεταξύ συνεχίζονται οι προσπάθειες των υπευθύνων, προς την κατεύθυνση της ακόμη μεγαλύτερης αύξησης των αποθεμάτων.

Σημαντική ως προς αυτό είναι η συνδρομή της μαθητικής κοινότητας και η ενθουσιώδης, κυριολεκτικά, συμμετοχή των διδασκόντων, οι οποίοι προτρέπουν τους μαθητές προς την κατεύθυνση των κοινωνικών πρωτοβουλιών. Παράλληλα, με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με την εκπαιδευτική κοινότητα στο Μεταξουργείο, με επίκεντρο το ίδιο θέμα. Την ενίσχυση, δηλαδή, του κοινωνικού παντοπωλείου.

«Η αλληλεγγύη είναι πολύ έντονη στους Βολιώτες, οι οποίοι αγκαλιάζουν κάθε παρόμοια προσπάθεια και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων» υπογραμμίζει στο σημείο αυτό ο κ. Μπατζιάκας, τονίζοντας παράλληλα ότι «από την πλευρά μας δεν εφησυχάζουμε, αλλά συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας, προκειμένου να είναι πάντα γεμάτα τα ράφια του κοινωνικού παντοπωλείου, με καινούργιες δράσεις αλληλεγγύης».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
8
=