ΤΟΠΙΚΑ

«Ο λαός μας θέλει ενωμένους» υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος

ο-λαός-μας-θέλει-ενωμένους-υπογράμμ-694312

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε χθες στην Ανάληψη προκειμένου να ευχηθεί στον εορτάζοντα κ. Ιγνάτιο

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε χθες στον ιερό ναό Αναλήψεως, προκειμένου να εκφράσουν τις ευχές τους στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, ο οποίος εξέφρασε με εμφανή συγκίνηση τις ευχαριστίες του στους παριστάμενους.

Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η τοπική Εκκλησία γιόρτασε χθες τα ονομαστήρια του Σεβασμιώτατου, με πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον κατάμεστο από πιστούς, Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

Στο Αρχιερατικό συλλείτουργο προεξήρχε ο εορτάζων Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, τον οποίο πλαισίωσαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, Ιερισσού, Αγίου Ορους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο Θεοφ. Επίσκοπος Σαφίτα κ. Δημήτριος (Πατριαρχείου Αντιοχείας) και πλήθος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και όχι μόνο.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων της περιοχής μας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. κ. Δανιήλ, ο οποίος ανέλυσε τον Επισκοποκεντρικό χαρακτήρα της Εκκλησίας, σύμφωνα με τη διδασκαλία του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου. Αναφερόμενος στον εορτάζοντα Μητροπολίτη Δημητριάδος, ο κ. Δανιήλ τον χαρακτήρισε «καλό Ποιμένα της Εκκλησίας», «αφανή διδάσκαλο της Εκκλησίας» και «στοργικό πνευματικό πατέρα που μεριμνά για τις πνευματικές και υλικές ανάγκες του ποιμνίου του». Παράλληλα ο κ. Δανιήλ υπογράμμισε ότι «η διακονία που επιτελεί, έχει όλα τα παραπάνω γνωρίσματα».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος

εξέφρασε τα συναισθήματα «ευεργεσίας, χαράς, συγκίνησης και ευγνωμοσύνης» που τον διακατέχουν, ευχαριστώντας «όσους συνέβαλαν να ζήσουμε τούτη τη στιγμή» όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά και την ευγνωμοσύνη του για την συμμετοχή των Σεβ. Ιεραρχών, που, όπως είπε, δείχνει την μεταξύ τους ενότητα. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλέξανδρο για τη μεταφορά της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Μαλεβής στο Βόλο, υπογραμμίζοντας παράλληλα το πολύ σημαντικό πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί.

Ακόμη αναφέρθηκε με συγκίνηση στο έργο διακονίας των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας, χαρακτηρίζοντας «σπουδαία και μεγάλη» την προσφορά τους «σε έναν ευλογημένο τόπο», ενώ κάλεσε τους πάντες, άρχοντες, κλήρο και λαό σε ενότητα, για την υπέρβαση της κρίσης.

Απευθυνόμενος, τέλος, στο πλήθος των πιστών, ο κ. Ιγνάτιος είπε χαρακτηριστικά: «Σας ευχαριστώ πολύ. Δεν ξέρω αν είμαι άξιος της αγάπης σας, αλλά έχετε κερδίσει την καρδιά μου όλα αυτά τα χρόνια». Ολοκληρώνοντας τις από καρδιάς ευχαριστίες του στους πιστούς, ο κ. Ιγνάτιος είπε «εύχεστε και προσεύχεστε, να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων. Ο λαός μας θέλει όλους ενωμένους. Η ενότητα, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, είναι το μόνο όπλο που έχουμε στην πατρίδα μας».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε χθες στα ονομαστήρια του Σεβασμιώτατου

Τις ευχές του κόσμου δέχτηκε ο κ. Ιγνάτιος κατά τη διανομή του αντίδωρου

Ο βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος έδωσε τις ευχές του στον κ. Ιγνάτιο

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου