ΤΟΠΙΚΑ

Τιμήθηκε ο π. Στυλιανός Ανανιάδης

τιμήθηκε-ο-π-στυλιανός-ανανιάδης-694476

Ο κ. Ιγνάτιος του απένειμε την ανώτατη διάκριση της τοπικής Εκκλησίας

Η ανώτατη τιμητική διάκριση της Μητρόπολης Δημητριάδος απονεμήθηκε στον π. Στυλιανό Ανανιάδη, για την πολύ σημαντική του προσφορά στην τοπική Εκκλησία. Η εκδήλωση τιμής πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού, που τελέστηκε προχθές στον ιερό ναό της Αναλήψεως, στο πλαίσιο της έλευσης της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Μαλεβής στο Βόλο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος απένειμε την Ανώτατη Τιμητή Διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, στον ιερέα και παλαίμαχο εκπαιδευτικό π. Στυλιανό, εις ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πολυετή διακονία του. Ο «πιστός, ευπροσήγορος, εργατικός και ευλαβής» όπως υπογραμμίστηκε, κληρικός, υπηρέτησε επί σειρά ετών την εκπαίδευση και σε ώριμη ηλικία εισήχθη στον ιερό κλήρο, αναλαμβάνοντας σημαντική ιεροκηρυκτική και πνευματική, ως εξομολόγος, διακονία.

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του τιμωμένου, ο κ. Ιγνάτιος εξήρε το ήθος του, την θεολογική του πληρότητα και εμπειρία, καθώς και το πολυσήμαντο ιερατικό του έργο.

Παίρνοντας το λόγο ο π. Στυλιανός ευχαρίστησε από καρδιάς για την υψίστη τιμή και αφιέρωσε τον Σταυρό της Ανώτατης Διακρίσεως στους μελλοντικούς Κληρικούς και εκπαιδευτικούς, «που θα θελήσουν να αναλάβουν τον βαρύ σταυρό είτε της ιερατικής, είτε της εκπαιδευτικής διακονίας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο ακάματος εργάτης του Ευαγγελίου, είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε για πολλά χρόνια ως Θεολόγος καθηγητής στη μέση εκπαίδευση. Για την πολύτιμη προσφορά του στην παιδεία απέσπασε πολλές φορές διακρίσεις από την πολιτεία και τον επιστημονικό κόσμο γενικότερα.

Εχοντας καλλιεργηθεί πνευματικά από τους γονείς του αλλά και μια πλειάδα φωτισμένων κληρικών, ανέπτυξε έντονη ιεραποστολική δράση. Οταν ήταν ακόμη λαϊκός, κήρυξε επί πολλά χρόνια το θείο λόγο σε ναούς, ανέλαβε κύκλους μελέτης Αγίας Γραφής, πραγματοποίησε ομιλίες στο ραδιόφωνο, διακόνησε ως επίτροπος στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Βόλου, στο Σύλλογο «Οι Τρεις Ιεράρχες», στην Ενωση Χριστιανών Επιστημόνων, στην Κοινωνική Χριστιανική Ενωση. Παράλληλα, πραγματοποίησε ιεραποστολικές εξορμήσεις κάθε εβδομάδα, επί τέσσερα χρόνια, στην Αγιά Λαρίσης.

Η αγάπη του για το Χριστό και την Εκκλησία, ολοκληρώθηκε με τη χειροτονία του, που αποτέλεσε την απαρχή ενός πολύ σημαντικού κύκλου πνευματικής προσφοράς και διακονίας. Σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στα εκπαιδευτικά και Εκκλησιαστικά πράγματα της τοπικής Εκκλησίας, έχει ως αχώριστο σύντροφο και εμψυχωτή την άξια σύζυγό του, Πρεσβύτερα Ιωάννα, καθώς και την κόρη του Αναστασία.«Για όλον αυτό τον ευλογημένο κόπο», όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, η Εκκλησία τίμησε για την αγάπη και τη φιλότιμη «συλλειτουργία» του, τον σεμνό και ακούραστο κληρικό, που εργάστηκε και εξακολουθεί να εργάζεται ως πνευματικός, Θεολόγος και συγγραφέας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

(φωτο: Χρήστος Βασιλείου, Λάρισα)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου