ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αγροτικοί γιατροί στη Γλώσσα

αγροτικοί-γιατροί-στη-γλώσσα-697971

Λειτουργεί κανονικά το Περιφερειακό Ιατρείο της Γλώσσας το τελευταίο τρίμηνο

Κανονικά επαναλειτουργεί, μετά από αρκετά χρόνια το περιφερειακό ιατρείο της Γλώσσας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του τοπικού πληθυσμού. Συγκεκριμένα, έχουν καλυφθεί το τελευταίο τρίμηνο δύο θέσεις αγροτικών ιατρών, μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες, προς όφελος των κατοίκων της Γλώσσας αλλά και του Ελιος, οι οποίοι ζητούσαν επισταμένως την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που τους απασχολούσε επί σειρά ετών.

Στο μεταξύ, θα διαμορφωθεί ανάλογα κτίριο που ανήκει στο Δήμο Σκοπέλου και βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα της Γλώσσας, προκειμένου να δημιουργηθούν δύο γκαρσονιέρες, που θα παραχωρηθούν δωρεάν για τη διαμονή των ιατρών. «Το περιφερειακό ιατρείο της Γλώσσας ήταν για πολλά χρόνια χωρίς γιατρό και με δική μας παρέμβαση ήρθαν δύο αγροτικοί ιατροί, με την προϋπόθεση ότι θα τους παραχωρήσουμε δωρεάν διαμονή» όπως αναφέρει ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Σκοπέλου επισκέφθηκε χθες με στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου τον χώρο που θα διατεθεί, για την δωρεάν διαμονή των γιατρών, οι οποίοι θα βρίσκονται στο περιφερειακό ιατρείο της Γλώσσας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιθυνόντων, το κόστος διαμόρφωσης του χώρου είναι χαμηλό και θα εκπονηθεί άμεσα η σχετική μελέτη, με την προοπτική να ολοκληρωθεί μετά από διάστημα ενάμιση περίπου μήνα το έργο.

Παράλληλος στόχος της δημοτικής αρχής Σκοπέλου είναι να αποκτήσει γιατρό και η περιοχή του Νέου Κλήματος, προκειμένου να δοθεί λύση στο ίδιο αίτημα που διατυπώνουν επί σειρά ετών και οι κάτοικοι του νέου Κλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι για την εξυπηρέτηση των 1.500 κατοίκων του Γλώσσας και του Ελιος, σε όλη τη διάρκεια της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια εκ των ενόντων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της πρωτοβάθμιας φροντίδας των κατοίκων του νησιού από το έμψυχο δυναμικό του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου.

Επί πολύ μεγάλο διάστημα μετέβαινε στη Γλώσσα μια φορά την εβδομάδα, κατά μέσο όρο, ιατρός από το Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του τοπικού πληθυσμού, στο βαθμό του δυνατού, σε επίπεδο συνταγογράφησης και εξέτασης. Στο μεταξύ, στη διάρκεια της εβδομάδας, οι κάτοικοι των δύο παραπάνω περιοχών, μετέβαιναν αναγκαστικά στο Κέντρο Υγείας της Σκοπέλου, κάθε φορά που παρίστατο ανάγκη, διανύοντας μια αρκετά μεγάλη απόσταση 31 περίπου χιλιομέτρων.

Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες, βρέθηκε λύση στο πρόβλημα της εξασφάλισης γιατρού στο περιφερειακό ιατρείο της Γλώσσας, προκειμένου να λυθεί ένα σημαντικό πρόβλημα που απασχολούσε έντονα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, τον τοπικό πληθυσμό.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου