ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Υποτονική η κίνηση των ετεροδημοτών

υποτονική-η-κίνηση-των-ετεροδημοτών-700563

Υπολογίζεται ότι 9.500 περίπου ψηφοφόροι κινήθηκαν από και προς την περιοχή μας

Σε υποτονικούς ρυθμούς εκτιμάται ότι κινήθηκαν οι ετεροδημότες ψηφοφόροι της Μαγνησίας, όπως δείχνουν, άλλωστε, τα αριθμητικά δεδομένα που έχουν καταγραφεί και δείχνουν σαφή μείωση του επιβατικού κοινού τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα στατιστικά στοιχεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ, το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, μετακινήθηκαν 6.400 άτομα από το Βόλο, προς διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Το ίδιο χρονικό διάστημα αντίστοιχα, μετακινήθηκαν 3.000 άτομα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς το Βόλο.

Στελέχη του υπεραστικού ΚΤΕΛ εκτιμούν ότι αναμφίβολα ο συνολικός αριθμός των επιβατών είναι μειωμένος σε σύγκριση με το παρελθόν.

Μειωμένη εμφανίζεται, στο μεταξύ, και η ακτοπλοϊκή κίνηση κατά το αντίστοιχο διάστημα, καθώς το τριήμερο των εκλογών, ταξίδεψαν από το λιμάνι του Βόλου προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων 838 συνολικά άτομα, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Με το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτέας» ταξίδεψαν, ειδικότερα, 463 άτομα στη διάρκεια του προηγούμενου τριημέρου, στα νησιά των Βορείων Σποράδων, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Με το flying cat, αντίστοιχα, ταξίδεψαν 375 από το Βόλο προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, στη διάρκεια του τριημέρου Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή.

Σε υποτονικούς ρυθμούς κινήθηκαν, στο μεταξύ, και τα στατιστικά δεδομένα που σχετίζονται με το αεροδρόμιο της Σκιάθου. Τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν δύο μόνο προγραμματισμένες πτήσεις εσωτερικού, οι οποίες πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή και Κυριακή. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά δεδομένα, τριάντα άτομα ταξίδεψαν αεροπορικώς από την Αθήνα προς την Σκιάθο, ενώ αντίστοιχος αριθμός επιβατών καταγράφηκε στην πτήση της Κυριακής από την Σκιάθο προς την Αθήνα.

Η κίνηση του τριημέρου πριν και ανήμερα των εκλογών, δεν διέφερε καθόλου σε σχέση με τα συνήθη καθημερινά δεδομένα, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι ψηφοφόροι κινήθηκαν πολύ διστακτικά, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η χειμερινή περίοδος δεν προσφέρεται για ταξίδια προς τα νησιά.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, οι ψηφοφόροι έλαβαν κυρίως υπόψη το κόστος μετακίνησης και τη διάθεση του καιρού, επιλέγοντας σε αρκετές περιπτώσεις να παραμείνουν εντός και επί τα αυτά, καθώς ακολούθησαν την οδό της αποχής, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου