ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ταξίδεψαν αυθημερόν

ταξίδεψαν-αυθημερόν-701985

Δεν παρατηρήθηκε η αναμενόμενη κινητικότητα των ετεροδημοτών προς τα νησιά

Διστακτικοί σε σχέση με τις μετακινήσεις τους αποδείχτηκαν αρκετοί ετεροδημότες, οι οποίοι διατηρούν τα δικαιώματά τους στα νησιά των Βορείων Σποράδων, καθώς από την Παρασκευή μέχρι και χθες, Κυριακή των εκλογών, ταξίδεψαν 838 συνολικά άτομα, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Με το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτέας» ταξίδεψαν, ειδικότερα, 463 άτομα στη διάρκεια του προηγούμενου τριημέρου, στα νησιά των Βορείων Σποράδων, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Τα αριθμητικά δεδομένα δείχνουν ότι η κίνηση του επιβατικού κοινού δεν διαφοροποιήθηκε σημαντικά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες μέρες.

Αρκετοί ετεροδημότες παρέμειναν, στο μεταξύ, στη βάση τους, κυρίως όσοι διαμένουν σε μακρινές περιοχές, ενώ δεν έλειψαν οι εξαιρέσεις, δηλαδή οι ετεροδημότες, οι οποίοι δεν δίστασαν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις οδικώς, προκειμένου να ταξιδέψουν στη συνέχεια, σε κάποιο από τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Κατά μέσο όρο, η καθημερινή κίνηση με τον «Πρωτέα» υπολογίζεται σε 150 επιβάτες. Η μεγαλύτερη κίνηση με το ίδιο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο, στο πλαίσιο των εκλογών, σημειώθηκε την Παρασκευή και μεταφράζεται αριθμητικά σε 199 επιβάτες, ενώ χθες, Κυριακή των εκλογών, ταξίδεψαν 144 άτομα προς τα νησιά και επέστρεψαν 180 άτομα, αντίστοιχα, από τα νησιά προς το Βόλο. Δεν έλειψαν, παράλληλα, οι μετακινήσεις αρκετών ψηφοφόρων από το ένα νησί στο άλλο, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Με το flying cat, αντίστοιχα, ταξίδεψαν 150 άτομα την Παρασκευή, 180, αντίστοιχα, το Σάββατο και 45 χθες, από το Βόλο προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνεται, η άστατη διάθεση του καιρού επηρέασε αρνητικά αρκετούς ψηφοφόρους, οι οποίοι επέλεξαν να παραμείνουν στη βάση τους, με τη σκέψη της πιθανής επιδείνωσης του καιρού.

Οι περισσότεροι πάντως, ταξίδεψαν αυθημερόν προς και από τα νησιά των Βορείων Σποράδων, εκτιμώντας ότι η χειμερινή περίοδος δεν προσφέρεται για πολυήμερη διαμονή.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου