ΤΟΠΙΚΑ

Φιλοξενία σε 45 οικογένειες από τον Εσταυρωμένο

φιλοξενία-σε-45-οικογένειες-από-τον-εστα-704586

Πρωτοβουλίες στήριξης ισάριθμων ανέργων από το Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου

Πολυεπίπεδο κοινωνικό έργο, το οποίο αγκαλιάζει όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες αναπτύσσει ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος», προσφέροντας 2.010 ημέρες φιλοξενίας σε 45 άστεγους της περιοχής μας.

Οι πέντε ξενώνες του «Εσταυρωμένου» φιλοξενούν άπορες οικογένειες αλλά και μοναχικά άτομα, ενώ κάθε φορά που παρίσταται ανάγκη, καλύπτονται από τον ίδιο Σύλλογο τα έξοδα φιλοξενίας σε ξενοδοχείο της πόλεώς μας.

Παράλληλα, αυξάνονται κατακόρυφα τα αιτήματα για εργασία, ενώ μέχρι στιγμής έχουν βοηθηθεί 45 άνεργοι από τον ίδιο Σύλλογο. «Τα περισσότερα αιτήματα που δεχόμαστε, αφορούν την αναζήτηση εργασίας και γι’ αυτό το λόγο δραστηριοποιούμεθα και σε αυτό το κομμάτι, στο μέτρο του δυνατού. Από το Πάσχα του 20114 μέχρι σήμερα, προσφέραμε εργασία σε 45 άτομα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν ορισμένα μεροκάματα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο π. Θεόδωρος.

Μέχρι στιγμής έχουν ανακαινιστεί διάφοροι χώροι της περιοχής μας, με τη φροντίδα του «Εσταυρωμένου» ενώ παράλληλα μέσω των συγκεκριμένων πρωτοβουλιών παίρνουν ένα έκτακτο μεροκάματο άνθρωποι που βρίσκονται σε απόλυτη οικονομική ένδυα.

Σημαντική είναι, εξάλλου, η στήριξη ορισμένων ανθρώπων, συμπολιτών αλλά και από άλλες περιοχές, οι οποίοι καταθέτουν με περισσή γενναιοδωρία και ευαισθησία το απόθεμα της αγάπης τους για την επίτευξη του φιλανθρωπικού έργου του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων.

«Ο «Εσταυρωμένος» έχει την εμπιστοσύνη κάποιων ανθρώπων, που βρίσκονται στο Βόλο, στα χωριά, άλλοι στη Θεσσαλονίκη, άλλοι στην Αθήνα, όπου ακούγεται το έργο του Συλλόγου» τονίζει ο π. Θεόδωρος, ο οποίος δεν παραλείπει να αναφερθεί στη γενναιόδωρη προσφορά ομογενούς από την Αμερική. Χάρη σε αυτή την προσφορά, βοηθήθηκε νεαρή μητέρα και το νεογέννητο μωρό της, με διάφορα αναγκαία είδη.

Την ίδια στιγμή, ενισχύονται πολλές μονογονεϊκές οικογένειες, με ξύλα για το χειμώνα, τρόφιμα, σχολικά είδη, αλλά και χρηματικό βοήθημα για την αποπληρωμή των τιμολογίων ρεύματος και νερού, αλλά και την εξασφάλιση διαφόρων αναγκαίων ειδών.

Δεκάδες περιστατικά βλέπει καθημερινά ο π. Θεόδωρος, ο οποίος είναι παράλληλα εφημέριος και πρόεδρος του Φιλόπτωχου Ταμείου του Αγίου Νικολάου. «Με βρίσκουν πάρα πολλοί άνθρωποι στον Αγιο Νικόλαο, εκφράζοντας αιτήματα για βοήθεια, που είτε έχουν σχέση με το θέμα της εργασίας, είτε με ασθένειες. Νέα παιδιά, αλλά και νιόπαντροι που δεν έχουν εργασία, που δεν εκλιπαρούν για χρήματα και ελεημοσύνη, ζητούν εργασία. Θέλουν ηθική και ψυχολογική στήριξη και εμείς κάναμε αυτό το οποίο μπορούμε» όπως επισημαίνει ο ακούραστος ιερέας.

Στη σκέψη και την φροντίδα του είναι, τέλος, η φιλοξενία αδειούχων κρατουμένων που δεν τους δέχονται στο σπίτι τους, σε συνεννόηση με τον Εισαγγελέα και την Κοινωνική Υπηρεσία των Φυλακών, καθώς επίσης η συγκέντρωση τροφίμων, κρεατικών και λαδιού, προκειμένου να διανεμηθούν σε όσους τα έχουν ανάγκη.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου