ΤΟΠΙΚΑ

Οικονομική ενίσχυση σε άπορους φοιτητές

οικονομική-ενίσχυση-σε-άπορους-φοιτη-704901

Τριάντα πέντε περιπτώσεις βοηθήθηκαν από τη Μητρόπολη Δημητριάδος

Χέρι βοήθειας σε άπορους φοιτητές δίνει για μια ακόμη χρονιά η τοπική Εκκλησία, μέσω της προσφοράς ειδικού μηνιαίου βοηθήματος σε 35 νέους από την περιοχή μας. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί θεσμό για την Μητρόπολη Δημητριάδος, προκειμένου να βοηθηθούν φοιτητές που προέρχονται από την περιοχή μας και είτε σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια άλλων πόλεων, είτε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αντίστοιχα.

Το ποσό των 50 ευρώ που αντιστοιχεί σε κάθε άπορο φοιτητή, δίνεται κάθε μήνα, από την αρχή έως και τη λήξη της Ακαδημαϊκής χρονιάς, στο τέλος Ιουνίου, προκειμένου να καλυφθούν πάγιες ανάγκες, στη διάρκεια των Πανεπιστημιακών σπουδών. Η εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί γονείς, καθιστά, στο μεταξύ, πρακτικά αδύνατη την κάλυψη των εξόδων που συνεπάγεται η διαμονή των φοιτητών σε άλλες πόλεις.

Το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται πολύ πριν από την έναρξη της Ακαδημαϊκής χρονιάς, είναι ενδεικτικό του πολύ σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζουν δεκάδες οικογένειες της περιοχής μας. Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις, το συγκεκριμένο βοήθημα είναι καθοριστικής σημασίας για νεαρούς φοιτητές, που καλύπτουν με πολύ μεγάλη δυσκολία τα έξοδα διαμονής και μετακίνησής τους.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι καταγεγραμμένη στο πεδίο της ευρύτερης κοινωνικής δράσης που αναπτύσσει η Μητρόπολη Δημητριάδος και στόχος είναι να συνεχιστεί, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τα δεινά της οικονομικής κρίσης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου