ΤΟΠΙΚΑ

Περιμένουν τα υδροπλάνα…

περιμένουν-τα-υδροπλάνα-710225

Ελληνες και ξένοι ζητούν πληροφορίες με τηλεφωνήματα και e-mails για το χρόνο έναρξης πτήσεων

Εντονότατο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού σχετικά με την έλευση των υδροπλάνων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι επικεφαλής της Hellenic Seaplanes, της εταιρείας που έχει αναλάβει να φέρει τα υδροπλάνα στην περιοχή μας, δέχονται μεγάλο αριθμό τηλεφωνημάτων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων, τα οποία επικεντρώνονται στο χρόνο έναρξης των πτήσεων.

Δημοσιεύματα σχετικά με την έλευση των υδροπλάνων, τα οποία έκαναν το γύρο του κόσμου, κινητοποίησαν, όπως είναι φυσικό, το ενδιαφέρον ομογενών αλλά και αλλοδαπών που ζουν στο εξωτερικό, οι οποίοι ζητούν σχετικές πληροφορίες. Πέρα από τους ιδιώτες, υπάρχουν, παράλληλα, δεκάδες ηλεκτρονικά μηνύματα, τα οποία προέρχονται από τουρ οπερέιτορς και εταιρείες του εξωτερικού.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 16 συνολικά παραχωρήσεις για τη δημιουργία υδατοδρομίων σε διάφορα σημεία ανά την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων της Σκοπέλου, της Αλοννήσου και της Σκύρου. Σto μεταξύ, η ίδια εταιρεία έχει αναλάβει άνευ κόστους την αδειοδότηση του υδατοδρομίου του Βόλου «διότι είναι κεντρικό για την περιοχή υδατοδρόμιο, οπότε έπρεπε να προχωρήσουμε το υδατοδρόμιο του Βόλου και ταυτόχρονα και τα υπόλοιπα, για να αρχίσουν να αδειοδοτούνται» εξηγεί ο Μιχάλης Ασσαριώτης, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της ίδιας εταιρείας.

Η Hellenic Seaplanes έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας τη διαδικασία αδειοδότησης, κατασκευής και λειτουργίας δεκαέξι, μέχρι στιγμής, υδατοδρομίων, προχωρώντας τις απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, που είναι η έναρξη πτήσεων εντός του 2015 και πριν από την έναρξη της σεζόν.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Ασσαριώτης, υπογραμμίζει ότι «αυτή την περίοδο συνεχίζουμε να υπογράφουμε συμβόλαια, εμπορικές συμφωνίες, ώστε να μην χάνουμε πολύτιμο χρόνιο και να διασφαλίσουμε, αν μη τι άλλο, ότι ξεκινώντας οι πτήσεις μας, θα είναι πλήρεις».

Στο μεταξύ, οι πτήσεις των υδροπλάνων, είναι καθοριστικής σημασίας και για τη μεταφορά φορτίων, καθώς «το υδροπλάνο μπορεί να προσφέρει την αμεσότητα του next day delivery, που δεν υπάρχει ως κόνσεπτ στη Σκόπελο και την Αλόννησο» επισημαίνει ο κ. Ασσαριώτης, τονίζοντας παράλληλα ότι «θα διασφαλιστεί η άμεση μεταφορά προϊόντων, φορτίων και δεμάτων».

Σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου, το υδροπλάνο αλλάζει τη δημογραφία όχι μόνο του τουρίστα, αλλά και τα ελληνικά δεδομένα, γενικότερα, διότι πέρα από την εξυπηρέτηση των τουριστών, των περιηγητικών εκδρομών και την μεταφορά φορτίων, θα εξυπηρετήσει, ταυτόχρονα, και τις αεροδιακομιδές, που αποτελούν σημαντική κοινωνική συνεισφορά.

Η στασιμότητα που παρατηρείται λόγω προεκλογικής περιόδου, δεν αποτελεί «σκόπελο» για την υλοποίηση της φιλόδοξης προσπάθειας, που συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, ενώ όπως τονίζει ο κ. Ασσαριώτης «ευελπιστούμε ότι θα κυλήσουν όλα ομαλά και θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τις πτήσεις των υδροπλάνων από την αρχή της σεζόν».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου