ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τριάντα τρία χρόνια προσφοράς

τριάντα-τρία-χρόνια-προσφοράς-712254

Η πολυπληθής ομάδα της ΧΕΝ Βόλου διευρύνει διαρκώς τις δραστηριότητές της

Σε εορταστικό κλίμα, παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε χθες η κοπή της πίτας της ΧΕΝ Βόλου, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Παρκ». Το Σωματείο με την μακρόχρονη δράση, που λειτουργεί στο Βόλο από το 1982, αποτελεί πόλο έλξης για δεκάδες Βολιώτισσες, οι οποίες επιθυμούν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους και παράλληλα να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

Πενήντα περίπου Βολιώτισσες κάθε ηλικίας υπολογίζεται ότι έχουν εγγραφεί φέτος στα τμήματα της ΧΕΝ Βόλου, παρακολουθώντας μαθήματα ζωγραφικής, Αγιογραφίας, κοσμήματος και πλεκτικής, φωτογραφίας, κοπτικής – ραπτικής, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ψυχολογίας, γυμναστικής, ομάδες βιβλίου, σεμινάρια αισθητικής, μαθήματα ξένων γλωσσών, Αγγλικών, Γαλλικών, Ιταλικών, Ισπανικών, καθώς επίσης και ανώδυνου τοκετού.

«Οι περισσότερες Βολιώτισσες που παρακολουθούν τα τμήματα είναι νεαρής ηλικίας, δείχνοντας εμφανώς την προτίμησή τους στα μαθήματα κοπτικής ραπτικής, υπολογιστών, αλλά και ξένων γλωσσών, τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, σύμφωνα με τις νέες τάσεις που διαμορφώνονται το τελευταίο διάστημα» όπως αναφέρει η Πηνελόπη Παπαθανασίου, πρόεδρος του τοπικού τμήματος της ΧΕΝ.

Στις σκέψεις και τον προγραμματισμό δράσης της ομάδας ΧΕΝ Βόλου είναι η εδραίωση συνεργασίας με το Σύλλογο μονογονεϊκών οικογενειών, προκειμένου να δημιουργηθούν δίαυλοι επικοινωνίας.

Ουσιαστικός στόχος είναι να βοηθηθούν μακροπρόθεσμα οι γυναίκες που μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, και γι’ αυτό το λόγο, εξάλλου, διερευνώνται οι προοπτικές υλοποίησης της παραπάνω σκέψης.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου