ΤΟΠΙΚΑ

Γιάννης Σακκόπουλος: «Χρειαζόμαστε νέα πολιτικά πρόσωπα»

γιάννης-σακκόπουλος-χρειαζόμαστε-ν-836174

Ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι θα εργαστεί σκληρά για να ορθοποδήσει η χώρα

Συνέντευξη στη Γλυκερία Υδραίου

«Ευκαιρία ανανέωσης κι αλλαγής προσώπων είναι οι συγκεκριμένες εκλογές» σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνει ο Γιάννης Σακκόπουλος, για να προσθέσει ότι «πλέον ο λαός έχει ανάγκη από ανθρώπους, που θα παλέψουν, προκειμένου να ξημερώσει μια καινούργια ημέρα στον τόπο». Ο υποψήφιος Βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι η Δημοκρατική Παράταξη, με την οποία συστρατεύεται, «δεν αποτελεί τεχνοκρατικό μόρφωμα, αλλά ξεκινά από τους νέους εθνικούς στόχους και το όραμα μιας ευρωπαϊκής Ελλάδας αυτοδύναμης χωρίς δανεικά και δεκανίκια, προσαρμοσμένους στις νέες ανάγκες». Πάγια θέση του ίδιου είναι ότι «ο τόπος έχει ανάγκη από πολιτικούς άλλης γενιάς», τονίζοντας παράλληλα ότι «είμαστε εδώ για να ακούσουμε τα προβλήματα όλων και να παλέψουμε για να δώσουμε λύσεις».

Ποιός ήταν ο λόγος που σας οδήγησε να θέσετε για πρώτη φορά υποψηφιότητα;

Θεωρώ ότι η Μαγνησία χρειάζεται κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, από πολιτικούς άλλης γενιάς. Σ’ αυτές τις εκλογές είναι κρίσιμο, ο υποψήφιος, να είναι ικανός, αποφασιστικός, ρεαλιστής αλλά και να ανήκει σε μια γενιά πολιτικών στελεχών με όραμα για το μέλλον. Οι εκλογές αυτές, είναι ευκαιρία ανανέωσης κι αλλαγής προσώπων. Αποφάσισα να συμμετέχω στις εκλογές, γιατί πιστεύω ότι έχουμε ανάγκη από νέους ή νέους στην πολιτική ανθρώπους, ανθρώπους της αγοράς που κατανοούν τα καθημερινά προβλήματα. Πλέον ο λαός έχει ανάγκη από ανθρώπους, που θα παλέψουν, προκειμένου να ξημερώσει μια καινούργια ημέρα στον τόπο.

Τα νέα πρόσωπα στο χώρο της πολιτικής αποτελούν, άραγε, το ζητούμενο για να εκφραστούν καινούργιες ιδέες και προτάσεις;

Σίγουρα. Απαλλαγμένα από τις παθογένειες του παρελθόντος, τα νέα πρόσωπα, με την εκπροσώπησή τους στη Βουλή μπορούν να προσδώσουν «αέρα» ανάπτυξης στον τόπο μας. Χρειαζόμαστε νέες ιδέες που μπορεί να έχουν νέα πρόσωπα ή και πρόσωπα με εμπειρία στην πολιτική ζωή του τόπου. Το ζητούμενο είναι να υπάρχουν αυτές οι ιδέες, αλλά και η διάθεση, και εμείς από μεριάς του ΠΑΣΟΚ θα είμαστε εκεί. Χρειαζόμαστε νέα κι άφθαρτα άτομα, που έχουν κρατήσει μέσα τους τη φλόγα να αλλάξουν τον κόσμο γι αυτούς και τα παιδιά τους, ξεκινώντας ο καθένας από την περιοχή στην οποία ζει και εργάζεται.

Πόσο κοντά στις προσδοκίες του κόσμου βρίσκονται οι θέσεις και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο στρατεύεστε;

Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη δεν αποτελεί τεχνοκρατικό μόρφωμα, αλλά ξεκινά από τους νέους εθνικούς στόχους και το όραμα μιας ευρωπαϊκής Ελλάδας αυτοδύναμης χωρίς δανεικά και δεκανίκια προσαρμοσμένους στις νέες ανάγκες, είναι μια αλυσίδα επιλογών που η καθεμία συνδέεται με την επόμενη σε ένα συνολικό στρατηγικό πλαίσιο για τη σύγχρονη και δίκαιη Ελλάδα

Ποιές κινήσεις, εκτιμάτε, ότι πρέπει να γίνουν, προκειμένου να ορθοποδήσει η Ελλάδα;

Υπάρχουν έξι σημεία στα οποία έχει αναφερθεί και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που θεωρούμε ότι πρέπει να εγγυηθούμε και τα οποία θέτουν το πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής. Το πρώτο είναι η πολιτική σταθερότητα μετά τις εκλογές και τονίζω όχι δεύτερες εκλογές. Βασικά, κατά την προσωπική μου άποψη, κακώς γίνονται κι αυτές. Το δεύτερο είναι η οικονομική σταθερότητα, η δημοσιονομική σταθερότητα, με ολοκληρωμένη πολιτική, η θεσμική και εθνική σταθερότητα και τέλος να εφαρμόσουμε το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης. Το νέο πρόγραμμα ανάπτυξης για τη χώρα, να ξαναβρούμε τη θέση μας μέσα στην Ευρώπη και τον κόσμο. Αυτό απαιτεί σταθερό περιβάλλον, δημοσιονομικό, μακροοικονομικό, ευρωπαϊκό.

Στη Μαγνησία εκτιμούν πολλοί ότι το ΠΑΣΟΚ διατηρεί βάσιμες προσδοκίες για να κερδίσει έδρα στις επικείμενες εκλογές ανακτώντας ουσιαστικά «το χαμένο έδαφος». Ποιά είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε από τον κόσμο;

Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι έπρεπε να γίνουν θυσίες, για να μπορέσει η Ελλάδα να ορθοποδήσει ξανά και να είναι ο εγγυητής της εθνικής προοδευτικής σταθερότητας. Πολιτική μας είναι η αλήθεια. Τώρα δεν υπάρχει περιθώριο, όλα κρίνονται στις 26 Ιανουαρίου. Δεν υπάρχουν περιθώρια για «κόλπα», «εκβιαστικές διπλές εκλογές», γιατί αν δαπανηθεί ο χρόνος σε εκλογές θα χάσουμε το οικονομικό παιχνίδι, την προοπτική και την ασφάλεια της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη με σεβασμό απέναντι στους πολίτες και έχοντας συναίσθηση των κοινωνικών αδικιών που έγιναν στο παρελθόν, είναι έτοιμο να ακούσει και να ακουστεί, να δώσει σκληρή μάχη, προκειμένου η χώρα να κρατηθεί όρθια και υπερήφανη. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε από άκρη σε άκρη σε όλη τη Μαγνησία, τα προβλήματα όλων και να παλέψουμε για να δώσουμε λύσεις και να πετύχουμε τη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση που θεωρούμε ότι η απουσία της, δεν ταιριάζει στο δημοκρατική παράδοση που έχει ο νομός μας. Σε αυτό συμφωνούν και οι δημοκρατικοί μας αντίπαλοι.

Με ποιές αρχές πορεύεστε στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Θεωρώ ότι η πολιτική πρέπει να έχει αρχές και κυρίως ηθικές αρχές…

Ποιό είναι το προσωπικό σας όραμα και οι προσδοκίες σας;

Προσδοκία μου είναι, η κεντρική πολιτική σκηνή. Όραμά μου είναι η ενωμένη κεντροαριστερά, η μεγάλη Δημοκρατική παράταξη. Το ΠΑΣΟΚ, το σπίτι του θα το ξαναφτιάξει… Ο τόπος έχει ανάγκη από πολιτικούς άλλης γενιάς, που θα κρατήσουν την ευθύνη ψηλά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου