ΤΟΠΙΚΑ

Μαθήματα αστρονομίας εξ… αποστάσεως

μαθήματα-αστρονομίας-εξ-αποστάσεως-732583

Καινοτόμα πρωτοβουλία από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου

Δρόμους επικοινωνίας με τους απανταχού της Ελλάδος λάτρεις της αστρονομίας άνοιξε η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου, υιοθετώντας για πρώτη φορά την καινοτόμα πρόταση των μαθημάτων εξ αποστάσεως.

Εκατό περίπου φίλοι της Αστρονομίας από όλη την Ελλάδα αγκάλιασαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, καθώς έσπευσαν να εγγραφούν και να παραλάβουν το βιβλίο που πρέπει να μελετήσουν, για να συμμετέχουν στα τεστ που θα ακολουθήσουν προσεχώς.

Τα μαθήματα εξ αποστάσεως ξεκίνησαν πρόσφατα, στις αρχές Ιανουαρίου και στόχος των εμπνευστών της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, είναι να θεσμοθετηθεί η προσπάθεια.

Μόλις εγγραφούν οι ενδιαφερόμενοι, τους αποστέλλεται το βιβλίο της πρώτης τάξης, προκειμένου να μελετήσουν επτά θεματικές ενότητες. Μετά το Μάρτιο θα συμμετάσχουν σε ωριαία τεστ, διαδικτυακά. «Θα στείλουμε με e-mail τα θέματα, το οποία θα απαντήσουν και θα μας τα στείλουν στη συνέχεια. Ομοίως θα πραγματοποιηθούν τεστ τον Απρίλιο και το Μάιο. To Μάιο ειδικότερα, οι μαθητές θα κληθούν να έρθουν στο Βόλο, για να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο τεστ, το οποίο θα έχει και τη μεγαλύτερη βαρύτητα, κατά κάποιο τρόπο, από πλευράς βαθμολογίας» όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, Κώστας Μαυρομμάτης.

Οι μαθητές εξ αποστάσεως προέρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως Κρήτη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Κέρκυρα και αλλού. Οι ηλικίες ποικίλλουν, ενώ είναι κυρίως μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού, Γυμνασίου αλλά και Λυκείου.

Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι «να διαδώσουμε την επιστήμη της Αστρονομίας όσο το δυνατό περισσότερο, λαμβάνοντας υπόψη το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από όλη την Ελλάδα» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου.

Στο μεταξύ, ξεκίνησαν το προηγούμενο Σάββατο τα μαθήματα της Σχολής Αστρονομίας του Βόλου, την οποία παρακολουθούν περί τους 65 μέχρι στιγμής μαθητές. Οι υπεύθυνοι της Σχολής θα βιντεοσκοπήσουν ορισμένα μαθήματα, τα οποία θα αποστείλουν, εν συνεχεία, στους συμμετέχοντες στα μαθήματα εξ αποστάσεως, προκειμένου να έχουν σφαιρική εικόνα γύρω από τη λειτουργία του συγκεκριμένου θεσμού.

Η μαθητική κοινότητα στο σύνολό της αγκαλιάζει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου και αποδεικνύει έμπρακτα ότι η γνωριμία με το σύμπαν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου