ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πανελλήνιο ενδιαφέρον για την Ανδριάνα

πανελλήνιο-ενδιαφέρον-για-την-ανδριά-735249

Ομογενής που ζει στη Γερμανία ανταποκρίθηκε με συγκινητική προθυμία στο δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ

Αμεση ήταν η ανταπόκριση πολλών ευαισθητοποιημένων κατοίκων της περιοχής μας αλλά και όλης της Ελλάδας γενικότερα, στην έκκληση της ΜOm για οικονομική στήριξη της περίθαλψης της νεογέννητης φώκιας, που εντοπίστηκε προ διμήνου περίπου σε ακτή της Σκοπέλου. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ανταπόκριση ομογενή που ζει στη Γερμανία, ο οποίος διαβάζοντας σχετικό δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, επικοινώνησε με τη ΜOm, προκειμένου να συνδράμει την προσπάθεια που καταβάλλεται, ώστε η μικρή Ανδριάννα να σωθεί και να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον.

«Είναι μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου, ανθρώπων από την περιοχή σας και όλη την Ελλάδα για την Ανδριάνα, ενώ μας συγκίνησε ιδιαίτερα ένας κύριος που ζει στη Γερμανία, ο οποίος μας προσέγγισε, μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ και με πολύ ενδιαφέρον και χαρά υποστήριξε και υποστηρίζει το έργο μας» όπως αναφέρει ο Βαγγέλης Παράβας, βιολόγος, υπεύθυνος του τομέα προστασίας και πολιτικής της ΜΟm.

Στο μεταξύ, η μικρή φώκια ανταποκρίνεται πολύ θετικά στο πρόγραμμα περίθαλψης, το βάρος της έχει αυξηθεί, είναι πλέον 25 κιλά, η χθεσινή, 57η μέρα περίθαλψης κύλησε ομαλά, και σε διάστημα μιας περίπου εβδομάδας, η μικρή Ανδριάνα θα συμπληρώσει δύο μήνες παραμονής στο Κέντρο Περίθαλψης της ΜOm. Το ορφανό φωκάκι δέχεται τη φροντίδα ομάδας επιστημόνων, αυτή τη στιγμή κολυμπάει κανονικά και τρέφεται με ειδικό πολτό αλλά και με φιλέτα ψαριού, με στόχο να είναι σε θέση να κυνηγάει μόνο του την τροφή του, όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της περίθαλψης.

«Γενικά ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά, οι εξετάσεις που του κάνουμε είναι πάρα πολύ καλές, συνεχίζουμε βέβαια να το παρακολουθούμε πολύ στενά, με αιματολογικές εξετάσεις και όλα τα απαραίτητα τα οποία χρειάζεται να γίνονται κατά διαστήματα, έτσι ώστε να είμαστε κι εμείς σίγουροι ότι η πορεία του είναι καλή και η περίθαλψη συνεχίζεται κανονικά» επισημαίνει ο κ. Παράβας. Η διάρκεια της περίθαλψης εξαρτάται από την πορεία του ζώου, διότι πρέπει να πληρούνται ορισμένα κριτήρια, όπως το βάρος, πόσο υποδόριο λίπος έχει, ώστε να μπορεί να αντέξει τις συνθήκες διαβίωσης στο άγριο περιβάλλον, και γενικότερα η συμπεριφορά του ζώου.

Η μικρή Ανδριάνα είναι το μικρότερο σε ηλικία ζώο που έχει περιθάλψει η ΜOm, το βάρος της δεν ξεπερνούσε τα 12 κιλά όταν εντοπίστηκε σε ακτή της Σκοπέλου, ενώ σήμερα, δύο μήνες μετά, το φωκάκι ανταποκρίνεται πολύ καλά στη διαδικασία περίθαλψης. «Το βάρος πρέπει να φτάσει τα 50-60 κιλά και να εμφανίζει πολύ συγκεκριμένη συμπεριφορά, οπότε αυτό είναι κάτι το οποίο αποκτάται σταδιακά. Το ζώο ανταποκρίνεται καλά, γενικά είμαστε αισιόδοξοι και οι προσπάθειές που κάνουμε μέχρι στιγμής έχουν αποδώσει» επισημαίνει ο βιολόγος της ΜΟm.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Παράβας τονίζει ότι «η Ελλάδα και η Μαγνησία ανταποκρίθηκε στην έκκληση της ΜΟm για βοήθεια» και προσθέτει «θα συνεχίσουμε να ζητάμε τη συνδρομή του κόσμου και πιστεύουμε ότι θα υπάρχει διαρκής ανταπόκριση».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σχετικά άρθρα:

Η μικρή φώκια Ανδριάνα ζητά τη βοήθειά μας

Αισιοδοξία για τη μικρή Ανδριάνα

Έσωσαν νεογέννητο φωκάκι στη Σκόπελο

Η μικρή φώκια Μονάχους – Μονάχους που ξετρέλανε τη Σκόπελο

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου