ΤΟΠΙΚΑ

Διανεμήθηκαν 2.500 δέματα σε άπορες οικογένειες

διανεμήθηκαν-2-500-δέματα-σε-άπορες-οικογ-742884

Από τους ενοριακούς ναούς σε όλη τη Μητροπολιτική περιφέρεια

Περίπου 2.500 δέματα με τρόφιμα υπολογίζεται ότι διανεμήθηκαν σε άπορες οικογένειες της περιοχής μας, στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου. Τα δέματα διανεμήθηκαν σε όλους τους ναούς της Μητροπολιτικής περιφέρειας, παραμονές Χριστουγέννων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του κόσμου και να γεμίσει με τα αναγκαία το γιορτινό τραπέζι.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο συνολικός αριθμός των δεμάτων που μοιράστηκαν από την τοπική Εκκλησία σε απόρους, είναι ο ίδιος σε σχέση με πέρυσι, χωρίς να σημειωθεί περαιτέρω αύξηση.

Τα τρόφιμα προέρχονται από εισφορές πιστών, κυριολεκτικά από το υστέρημα της αγάπης τους, και συγκεντρώθηκαν στα ειδικά καλάθια που έχουν τοποθετηθεί σε μάρκετ της περιοχής μας, για το συγκεκριμένο σκοπό.

Στο μεταξύ, θα διερευνηθούν, από την καινούργια χρονιά, οι προοπτικές ένταξης της Μητρόπολης Δημητριάδος σε πρόγραμμα διανομής τροφίμων σε απόρους, μετά τη λήξη του αντίστοιχου προγράμματος της Ενωσης ελλήνων εφοπλιστών.

Παράλληλα, θα διαρκέσει έως το τέλος Ιανουαρίου η διανομή δωροεπιταγών από το κέντρο συμπαραστάσεως οικογένειας της τοπικής Εκκλησίας, σε όλους όσους είναι εγγεγραμμένοι στη λίστα απόρων που έχει καταρτίσει η τοπική Εκκλησία.

Οικογένειες και μοναχικά άτομα κάθε ηλικίας, είναι εγγεγραμμένα στη μακροσκελή λίστα της κοινωνικής υπηρεσίας της τοπικής Εκκλησίας και λαμβάνουν το παραπάνω συμβολικό βοήθημα, προκειμένου να προμηθευτούν τα αναγκαία για το εορταστικό τραπέζι. Παράλληλα, διανεμήθηκαν, όπως προαναφέρθηκε, κιβώτια με τρόφιμα στους ναούς της Μητροπολιτικής περιφέρειας, για όσους έχουν ανάγκη.

Στο μεταξύ, αναμένεται να δοθούν αμέσως μετά τις γιορτές τα οικονομικά βοηθήματα που προορίζονται για άπορους φοιτητές, και χρόνια πάσχοντες κατοίκους της περιοχής μας.

Υπολογίζεται ότι θα δοθούν βοηθήματα σε 70 συνολικά άτομα, άπορους φοιτητές, νεφροπαθείς και πάσχοντες από Μεσογειακή αναιμία.

Τα ειδικά βοηθήματα στους φοιτητές δίνονται κάθε μήνα, όσο διαρκεί το Ακαδημαϊκό έτος, μέχρι και τον Ιούνιο. Στη λίστα των απόρων της Μητρόπολης Δημητριάδος είναι καταγεγραμμένοι, παράλληλα, και γονείς φοιτητών, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση και αδυνατούν πρακτικά να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες και υποχρεώσεις.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου