ΤΟΠΙΚΑ

Γεύματα αγάπης για άπορους

γεύματα-αγάπης-για-άπορους-745662

Συγκινητικές Χριστουγεννιάτικες πρωτοβουλίες στην Αγ. Αικατερίνη και τον Αγ. Δημήτριο

Πρωτοβουλία καρδιάς είναι η συγκινητική προσφορά Χριστουγεννιάτικων γευμάτων από οικογένειες Βολιωτών σε αναξιοπαθούσες οικογένειες της περιοχής μας. Οι συγκεκριμένες δράσεις αναπτύσσονται σε ενοριακούς ναούς της Μητροπολιτικής περιφέρειας και «αγκαλιάζουν» περισσότερες από εκατό οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ενορίτες που έχουν τη δυνατότητα, παρασκευάζουν φαγητό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι άπορων οικογενειών, προκειμένου να το διανείμουν αύριο το πρωί, σε όσους έχουν ανάγκη. Οι παραπάνω δράσεις αναπτύσσονται παράλληλα με τη διανομή δεμάτων και τροφίμων από τα φιλόπτωχα ταμεία των ενοριακών ναών.

«Το φαγητό που θα διαμείνουμε αύριο, την μέρα των Χριστουγέννων, παρασκευάζεται από οικογένειες, οι οποίες το προσφέρουν σε άπορες οικογένειες, την ημέρα των Χριστουγέννων» όπως αναφέρει ο π. Σεραφείμ Κοντακτσής, προϊστάμενος του ενοριακού ναού της Αγίας Αικατερίνης. Ο ίδιος επισημαίνει παράλληλα ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια και συνεχίζεται με την ίδια πάντα ζέση κάθε χρόνο.

Οι σαράντα, περίπου, οικογένειες που σιτίζονται σε καθημερινή βάση από το Σπίτι Γαλήνης του ιερού ναού Αγίας Αικατερίνης, είναι οι αποδέκτες της παραπάνω συγκινητικής πρωτοβουλίας, που αναπτύσσεται στη συγκεκριμένη ενορία, ενώ ταυτόχρονα, πολλοί υπέρμαχοι του εθελοντισμού συνδράμουν τη διαδικασία διανομής των Χριστουγεννιάτικων γευμάτων για απόρους.

Περισσότερες από είκοσι οικογένειες παρασκευάζουν τα γεύματα, τα οποία μεταφέρουν στο Σπίτι Γαλήνης του ναού, προκειμένου να διανεμηθούν στους απόρους. «Διαπιστώνουμε ότι αρκετοί έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν και ανταποκρίνονται με μεγάλη προθυμία» υπογραμμίζει ο π. Σεραφείμ, ο οποίος δεν σταματά να παρακινεί τους ενορίτες προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ανάλογες δραστηριότητες αναπτύσσονται, παράλληλα και στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου, επί σειρά ετών, όπου οι σιτιζόμενοι στο Σπίτι Γαλήνης υπολογίζονται σε 65 περίπου. Ισάριθμες οικογένειες θα αναλάβουν να παρασκευάσουν τα εορταστικά γεύματα που θα διανεμηθούν αύριο το πρωί, μετά τη λειτουργία των Χριστουγέννων. «Η συγκεκριμένη δραστηριότητα πραγματοποιείται δεκατέσσερα και πλέον χρόνια. Πολλοί ενορίτες φέρνουν τρόφιμα, παρασκευάζουν γεύματα και βοηθούν παράλληλα την Εκκλησία αλλά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα. Πάντοτε είναι ευαισθητοποιημένοι οι άνθρωποι και βοηθάνε όσους έχουν ανάγκη» όπως αναφέρει ο προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου, π. Ιγνάτιος Αναγνωστόπουλος.

Στο μεταξύ, υπολογίζονται σε εκατό περίπου τα δέματα που διανεμήθηκαν από τον ίδιο ναό σε άπορες οικογένειες της περιοχής μας, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και στήριξης όσων ανήκουν στις οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου