ΤΟΠΙΚΑ

Αυξάνονται οι άποροι ανασφάλιστοι

αυξάνονται-οι-άποροι-ανασφάλιστοι-751447

Με δυσκολία καλύπτει τα λειτουργικά του έξοδα το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Φίλες της αγάπης»

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλονται από τα μέλη του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Φίλες της Αγάπης» Βόλου, προκειμένου να καλυφθούν οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των απόρων ανασφάλιστων της περιοχής μας, που έχουν διπλασιαστεί. Οι εκατό περιπτώσεις που συνέδραμε σε μηνιαία βάση το Φιλανθρωπικό Σωματείο κατά το παρελθόν, έχουν ξεπεράσει πλέον τις διακόσιες, τα δύο τελευταία χρόνια, λόγω της κρίσης.

Ο περιορισμός των οικονομικών εισφορών, που αποτελεί παρελκόμενο της κρίσης, καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την προσπάθεια κάλυψης των αιτημάτων του κόσμου από τη μια, και των λειτουργικών εξόδων του γραφείου που διατηρούν οι «Φίλες της αγάπης», από την άλλη πλευρά. «Παλαιότερα βοηθούσαμε σε σταθερή βάση γύρω στα 150 άτομα, στα οποία στέλναμε τις συντάξεις ταχυδρομικά, κάθε μήνα, ενώ πλέον έχουμε τη δυνατότητα να συνδράμουμε 60 περίπου άπορους ανασφάλιστους, ανά δίμηνο» όπως αναφέρει η πρόεδρος του Σωματείου Φρίντα Ζωμένου, η οποία προσθέτει ότι πλέον δεν στέλνονται ταχυδρομικά τα βοηθήματα, διότι δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των αντίστοιχων τελών.

Στο μεταξύ, το γραφείο της οδού Τοπάλη 92 γεμίζει καθημερινά από Βολιώτες κάθε ηλικίας, οι οποίοι εκμυστηρεύονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, ζητώντας οικονομική βοήθεια. «Ερχονται ηλικιωμένοι αλλά και νεώτερης ηλικίας, οι οποίοι ζητούν τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια για μικρά παιδιά, είτε είναι καρκινοπαθείς και πρέπει να μεταβούν στην Αθήνα για την θεραπεία τους» αναφέρει η κ. Ζωμένου.

Η κοινωνική ευαισθησία των Βολιωτών εκφράζεται σταθερά, επί 42 χρόνια στις Φίλες της αγάπης, από της ιδρύσεως του Σωματείου το 1972 μέχρι σήμερα, αλλά η ραγδαία αύξηση των αιτημάτων για βοήθεια και η μείωση των εισφορών, καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων. «Τα χρήματα δεν επαρκούν για την κάλυψη των τιμολογίων του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, του ενοικίου και μας είναι εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργούμε χωρίς τη συνδρομή του τηλεφώνου» επισημαίνει η πρόεδρος του σωματείου.

Το μήνυμα που στέλνει η ίδια προς την τοπική κοινωνία είναι ότι «έχουμε ανάγκη από τη βοήθεια του κόσμου, το 1 ή τα 2 ευρώ, το υστέρημά μας, είναι πολύτιμα για όσους στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη» τονίζει η ίδια.

Ενόψει Χριστουγέννων, η κ. Ζωμένου εύχεται σε όλους «να έχουν κατ’ αρχήν υγεία», υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι «όλοι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, αλλά είναι πολύ σημαντικό, παρόλα ταύτα, να βοηθάμε από το υστέρημά μας, τους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου