ΤΟΠΙΚΑ

Αυξήθηκαν τα γεύματα απόρων στο Σπίτι Γαλήνης

αυξήθηκαν-τα-γεύματα-απόρων-στο-σπίτι-753969

Περισσότερες από 140 άπορες οικογένειες απευθύνονται στο ναό για να ζητήσουν φαγητό

Δραματική αύξηση παρουσιάζει ο συνολικός αριθμός των απόρων που σιτίζονται από το Σπίτι Γαλήνης του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας, καθώς υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 140 οικογένειες.

Την περασμένη εβδομάδα προστέθηκαν δεκαπέντε, τουλάχιστον, οικογένειες σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, ενώ όπως όλα δείχνουν, θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση διότι «ο κόσμος δεν έχει να φάει» όπως υπογραμμίζει ο προϊστάμενος του ναού, π. Κωνσταντίνος Αυγέρης.

Το Σπίτι Γαλήνης της Ευαγγελίστριας παραμένει ανοιχτό, με εξαίρεση σαράντα μέρες στη διάρκεια του καλοκαιριού, από τις 20 Ιουλίου έως το τέλος Αυγούστου. Στη διάρκεια των γιορτών θα συνεχιστεί η λειτουργία του, ενώ όπως εξηγεί ο π. Κωνσταντίνος, «την παραμονή των Χριστουγέννων θα διανείμουμε στους απόρους φαγητό για τρεις μέρες και του Αγίου Στεφάνου οι εθελόντριες θα παρασκευάσουν και πάλι, κανονικά γεύματα για τους απόρους». Ομοίως την Πρωτοχρονιά και των Θεοφανείων, θα διανεμηθεί φαγητό στους απόρους, για την κάλυψη των αναγκών σίτισης τις μέρες των γιορτών.

Στο μεταξύ «ο αγώνας συνεχίζεται» όπως αναφέρει ο προϊστάμενος του ναού, ο οποίος τονίζει παράλληλα ότι αυξάνονται τα αιτήματα του κόσμου για οικονομική βοήθεια. «Με 300 ευρώ τι να πρωτοκάνουμε και που να πρωτοδώσουμε χρήματα» διερωτάται ο π. Κωνσταντίνος, αναφερόμενος στις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν, λόγω της πολύ μεγάλης μείωσης των εισφορών των πιστών.

Το διαθέσιμο ποσό για τους απόρους, σε μηνιαία βάση, έχει περιοριστεί πολύ σε σχέση με το διάστημα πριν από την κρίση, ενώ την ίδια στιγμή έντονη ανησυχία δημιουργεί η αύξηση των απόρων που προσέρχονται στο ναό, για να ζητήσουν βοήθεια.

Παρά της αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν, ωστόσο, λόγω της μείωσης των εισφορών «καταβάλλουμε προσπάθειες, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, προκειμένου να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα του κόσμου» επισημαίνει ο προϊστάμενος του ναού.

Τριάντα περίπου άποροι ενορίτες της Ευαγγελίστριες, αλλά και κάτοικοι πιο μακρινών περιοχών, επισκέπτονται το ναό, προκειμένου να ζητήσουν οικονομική ενίσχυση, για να καλύψουν τα αναγκαία, όπως ενοίκιο, λογαριασμούς ύδρευσης, ηλεκτρικού, θέρμανσης. Ανεργοι οικογενειάρχες, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ξύλα ή πετρέλαιο για τα παιδιά τους, ζητούν τη βοήθεια της Εκκλησίας, ξεδιπλώνοντας με διακριτικότητα δραματικές καθημερινές ιστορίες που δημιουργήθηκαν λόγω της κρίσης.

Για την αντιμετώπιση των αναγκών του κόσμου και των αιτημάτων που διατυπώνονται εντονότερα στη διάρκεια του χειμώνα, καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να περιοριστούν τα λειτουργικά έξοδα του ναού. Οι ιερείς του ναού βοηθούν διακριτικά οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, φροντίζουν για την σίτιση άπορων μαθητών και σε κάθε περίπτωση, δίνουν χέρι βοηθείας, πνευματική και οικονομική στήριξη, σε όσους χρειάζονται συμπαράσταση, σε δύσκολους καιρούς.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου