ΤΟΠΙΚΑ

Μια αγκαλιά για τις «Ασπρες Πεταλούδες»

μια-αγκαλιά-για-τις-ασπρες-πεταλούδε-756672

Η τοπική κοινωνία αρωγός του έργου που επιτελείται στο Ιδρυμα

Συγκινητική είναι η στήριξη της τοπικής κοινωνίας στο Ιδρυμα «Ασπρες Πεταλούδες», που φιλοξενεί 46 άτομα με νοητική υστέρηση, ηλικίας από 10 έως 63 ετών.

Η ένθερμη συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές στην αίθουσα του «Ξενία», απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι η κοινωνική ευαισθησία κάνει εντονότερη την παρουσία της, σε δύσκολες εποχές.

Το Ιδρυμα που συμπληρώνει 44 χρόνια ζωής, συνεχίζει την πορεία του χάρη στην ουσιαστική συνδρομή του κόσμου, των δεκάδων ανώνυμων δωρητών, που καταθέτουν με περισσή προθυμία το υστέρημα της αγάπης τους.

«Είναι αναγκαίες οι χρηματικές εισφορές του κόσμου, διότι είμαστε μια πολυμελής οικογένεια, έχουμε 25 άτομα προσωπικό και μεγάλα λειτουργικά έξοδα που φθάνουν τις 60.000 ευρώ το μήνα» όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Δ.Σ., Αθανάσιος Μπακαλιάνος.

Το μεσημεριανό φαγητό των «φιλοξενουμένων» καλύπτεται από την τοπική Εκκλησία, ενώ παράλληλα η τοπική κοινωνία είναι «αιμοδότης» του Ιδρύματος, συνδράμοντας με όλες τις δυνάμεις της, την λειτουργία του.

Πέρα από την οικονομική βοήθεια του κόσμου, είναι αναγκαίες οι προσφορές ειδών διατροφής αλλά και απορρυπαντικών. Οπως αναφέρει ο κ. Μπακαλιάνος «έχουμε ανάγκη κυρίως από γάλα, ρύζι, κριθαράκι και απορρυπαντικά, διότι μακαρόνια προμηθευόμαστε από πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Παρά το περιορισμένο βοήθημα της πολιτείας, το Ιδρυμα συνεχίζει την πορεία του, με την αρωγή και τη διαρκή στήριξη της τοπικής κοινωνίας. «Ενόψει Χριστουγέννων θα ήθελα να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους για την συγκινητική παρουσία τους στην προχθεσινή εκδήλωσή μας, για τη στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια, να τους ευχηθώ χρόνια πολλά, υγεία, ευτυχία και πάντα να θυμούνται τις Ασπρες Πεταλούδες» επισημαίνει ο πρόεδρος του Ιδρύματος.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου