Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ: Παρενέργειες καπνίσματος και μη

γ-π-μασσαβετασ-παρενέργειες-καπνίσμα-608007

Εφιάλτης μου έχει γίνει το άτιμο. Δωδέκατη μέρα σήμερα χωρίς τσιγάρο και «τα μυαλά στα κάγκελα». Δεν υπάρχει λεπτό που να μην το σκέφτομαι. Εκτός όταν έχω την ευτυχία να κάνω χειρονακτικές εργασίες. Εκείνη την ώρα το ξεχνάω. Κοντεύω να ξεπατώσω τις γλάστρες από την πολλή περιποίηση. Και καλά την ημέρα. Μπορείς να καταπιάνεσαι με τέτοια, ειδικώς με τούτες τις εκπληκτικές λιακάδες. Δουλεύεις και τη σέγα, κόβεις ξύλα κάνεις ράφια, πορεύεται η κατάσταση. Το βράδυ όμως;

Ε, το βράδυ είπα να ασχοληθώ με την ταξινόμηση διαφόρων χαρτιών, που έχουν συσσωρευτεί επί χρόνια, ώστε να περνάει η ώρα μου. Τι το ήθελα; Κάθε φορα που κάνω τέτοια διαδικασία, δεν μπορώ να αποφύγω την περιέργεια μιας λεπτομερέστερης ανάγνωσης των εγγράφων που πρόκειται να τακτοποιήσω. Να λοιπόν και τα τριμηνιαία εκκαθαριστικά σημειώματα από το ταμείο της κύριας σύνταξης και από το επικουρικό. Να τα διαβάζεις και να σου ανεβαίνουν όλοι οι «κακοί δείκτες» αποτόμως.

Εχουμε και λέμε:

Παρακράτηση φόρου 191,40

Ειδική Εισφορά (ΚΕΠΥΟ) 33,57

Εισφορά Αλληλεγγύης 210,40

Μείωση του νόμου 4024/4051, στην κύρια σύνταξη 262,51

Μείωση του νόμου 4093 στην κύρια σύνταξη 186,49

Σύνολο μηνιαίας προσφοράς συνταξιούχου δημοσιογράφου για τη… σωτηρία της πατρίδας, 884,30.Μόνο μέσω της κύριας σύνταξης.

Προσθέστε τώρα και άλλα 189 ευρω από την επικουρική σύνταξη, περνάμε κατά πολύ το χιλιάρικο κάθε μήνα. Και αναρωτιέμαι αλήθεια πόσοι μεγαλοεισοδηματίες και εφοπλιστές πληρώνουν ένα χιλιάρικο κάθε μήνα για να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης;

Ενώ όμως η σύνταξη έχει υποστεί τόσες μειώσεις, -και δεν αναφέρομαι πια μόνο στη δική μου αλλά σε όλες τις συντάξεις- οι «έκτακτες» και «ειδικές» εισφορές υπολογίζονται με βάση το ποσό που έπαιρνε ο καθένας μας πριν από την κρίση. Δηλαδή προκλητική κρατική απάτη, σε βάρος του πιο αδύναμου τμήματος του πληθυσμού.

Τι τα θέλετε. Και το κάπνισμα κάνει κακό, αλλά και το να σκαλίζεις χαρτιά για να μην ανάψεις τσιγάρο, δεν βλέπω να είναι ακίνδυνο και αβλαβές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου