Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ: Θα μας αποτρελάνουν

γ-π-μασσαβετασ-θα-μας-αποτρελάνουν-634544

Ορίστε που φτάσαμε. Να επαφίενται οι ελπίδες μας, ότι δεν θα υπάρξει νέα οριζόντια περικοπή στους μισθούς και τις συντάξεις μας (σε ό,τι έχει απομείνει, μετά από τόσες επιδρομές) στο… ΔΝΤ. Μας έχουν ήδη τρελάνει, πάνε να μας αποτρελάνουν τελείως με τα καμώματα τους.

Βλέπετε, στο εσωτερικό της χώρας, μετά την παταγώδη αποτυχία να «πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα», δηλαδή να εισπράξουν από τους μεγάλους φοροφυγάδες, όλο και περισσότερο, όλο και εντονότερα, συζητούν την «ανάγκη» να πέσει και νέο ψαλίδι στις αποδοχές των πολιτών. Πρωτίστως στις συντάξεις. Και εν συνεχεία στους μισθούς. Με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστιν Λαγκάρντ, να παίρνει κατηγορηματικώς αντίθετη θέση, κατά την επίσημη συνέντευξη με αφορμή την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ. Και να τονίζει ότι διαφωνεί με την προοπτική νέων οριζόντιων περικοπών, προκρίνοντας τα διαρθρωτικά μέτρα

Μικρό, αλλά άκρως χαρακτηριστικό στοιχείο της αποτυχίας να βρεθούν χρήματα εκεί που πραγματι «λεφτά υπάρχουν» είναι η χθεσινή αποκάλυψη: Από τις περίπου εικοσιπέντε χιλιάδες υποθέσεις εκείνων που έσπευσαν να βγάλουν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό, κατά την πρώτη τριετία της κρίσης, μόνον δύο -ναι μόνο δύο- έχουν φτάσει σε οριστική ολοκλήρωση ελέγχου. Και τα ποσά που εισέπραξε το ελληνικό δημόσιο, ως τώρα, από τις προπτώσεις αυτές, δεν ξεπερνούν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Διό και παρακολουθούμε, στο εξωτερικό, την αποθέωση της σύγχυσης ως προς το τι μέλει, αλλα και τι δέον γενέσθαι με την ελληνική οικονομία και ειδικότερον το ελληνικό χρέους. Σύγχυση που φτάνει στα όρια της κωμικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς. Με την κ. Λαγκάρντ να καλεί τους Ευρωπαίους δανειστές μας να παραιτηθούν από ενα μέρος των αξιώσεων τους, με «κούρεμα του δημόσιου τομέα», ώστε να καταστεί το ελληνικό χρέος «βιώσιμο». Και τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ασμουσεν να απαντά με επίθεση στην κ. Λαγκαρντ. Κατηγορώντας την ότι κάνει την… ανοιχτοχέρα με ξένα κόλλυβα.

Η μαύρη αλήθεια είναι ότι δεν φτάνουν οι συντάξεις μας για να μειωθεί το χρέος. Και ίσως έχει δίκιο ο περίφημος Τζορτζ Σόρος, όταν δηλώνει ότι, χωρίς γενναιόδωρη απομείωση, από τους δανειστές, «η Ελλάδα δε θα μπορέσει ποτέ να ξεπληρώσει το χρέος της».

Λέτε να μας σώσει το πλεόνασμα μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων, με ένα χρέος εκατοντάδων δισεκατομμυρίων;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου