Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ Δεν το θέλει ούτε ο… διάολος

γ-π-μασσαβετασ-δεν-το-θέλει-ούτε-ο-διά-638622

Αλλο και τούτο. Αν ήταν μόνο το δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη», ίσως και να κρατούσα κάποια επιφύλαξη. Αλλά το γεγονός επιβεβαιώνεται και από τις κινητοποιήσεις του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου. Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, το ελληνικό κράτος προχωρεί σε κατάσχεση και πλειστηριασμό του μικρού σπιτιού, 60 τ.μ., μιας εξαμελούς οικογένειας, για οφειλή που δεν φτάνει καν τις τρεις χιλιάδες ευρώ.

Πρόκειται για την οικογένεια 45χρονου συμβασιούχου στην ΙΔ’ Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων στο νομό Λέσβου, του οποίου, μάλιστα, η σύμβαση λήγει στο τέλος του χρόνου. Η γυναίκα του είναι άνεργη εδώ και τρία χρόνια. Οι δυο τους και τα τέσσερα παιδιά τους -ηλικίας 11, 9, 7 και 4 χρονών- ζουν σε ένα σπίτι 60 τετραγωνικών μέτρων στο ορεινό χωριό Ασώματος στην περιφέρεια της Αγιάσου. «Ζούμε με 800 ευρώ και, απ’ το τέλος του χρόνου, ούτε αυτά δε θα έχουμε», λέει ο ίδιος στην εφημερίδα.

Την ώρα που αποκαλύπτεται ο ουσιαστικός ενταφιασμός και της περίφημης λίστας Λαγκάρντ και άλλων τεσσάρων καταλόγων με ονόματα ατόμων και επιχειρήσεων που έχουν βγάλει τεράστια ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού, το αδέκαστο φοροεισπρακτικό μας σύστημα προχώρησε την προηγούμενη Πέμπτη σε δέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού της συζύγου, με το φοβερό ποσόν των 0,03 ευρώ. Και την επομένη ο δικαστικός κλητήρας κοινοποίησε το ειδοποιητήριο κατάσχεσης του σπιτιού. Ταχύτατα δε κινήθηκε και η διαδικασία πλειστηριασμού, με πρώτη προφορά στα 35.139 ευρώ, για να πάρει η εφορία το χρέος των 2.268.

Αφήνω στην άκρη τα όσα υποστηρίζει ο θιγόμενος, κατά τον οποίο από τη στιγμή που η γυναίκα του έκλεισε το περίπτερο που διατηρούσε στη Μυτιλήνη, (από το οποίο προέρχονται οι οφειλές των 1.300 από τα 2.268 ευρώ) και εγκαταστάθηκαν στο σπίτι στο χωριό, δεν έλαβαν νομίμως γνώση των ειδοποιήσεων της εφορίας, διότι πήγαιναν σε λάθος διεύθυνση. Κρατώ μόνο την ουσία του πράγματος. Κατάσχεση σπιτιού, για τόσο μικρό ποσό, με έξωση στο δρόμο ενός ζευγαριού με τέσσερα παιδιά, ε δεν το θέλει, όχι μόνον ο Θεός, αλλά ούτε και ο διάολος.

Με τέτοιες κρατικές ακρότητες, ψάχνεται ακόμη να βρείτε ποιος ευθύνεται για την ανάπτυξη «των δυο άκρων», όπερ τείνει να γίνει προσφιλής ενασχόληση των περιέργου ιδεολογίας συμβούλων σας κ. Πρόεδρε;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου