Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ:Δικό σας αποτέλεσμα είναι

γ-π-μασσαβετασδικό-σας-αποτέλεσμα-είν-643718

Που είχαμε μείνει; Στο ότι θα πληρώνουμε μια ζωή, όχι μόνον εμείς αλλά και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Τώρα, λοιπόν κάναμε ένα ακόμη βήμα. Θα πληρώνουν και τα δισέγγονα των ανθρώπων της γενιάς μου. Το νέο σχέδιο προβλέπει «ομόλογα σωτηρίας» με χρέωση ως το 2064. Τουτέστιν για άλλον μισό αιώνα.

Που είχαμε μείνει; Στη διαβεβαίωση ότι «δε θα χρειαστούν άλλα μέτρα». Και την στομφωδώς διατυπωμένη «δέσμευση» ότι «δεν θα υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις». Γράψτε λάθος. Διότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Διότι τα ασφαλιστικά ταμεία, που τα έχουν «σώσει» κατά καιρούς με τις παρεμβάσεις τους, ο Σιούφας, ο Γιαννίτσης, ο Λοβέρδος, εξακολουθούν να παράγουν ελλείμματα. Οπότε η τρόικα ζητά -και ποιος να της χαλάσει το χατίρι- νέες περικοπές συντάξεων.

Κάνω χάζι με ορισμένους «δυναμικούς» συνδικαλιστές, πως μεταλλάσσονται όταν αλλάζουν θέση. Όπως για παράδειγμα ο δικός μας Πάνος Σόμπολος. Όταν ήταν πρόεδρος της Ενώσεως Συντακτών, δεν δεχόταν ούτε να ακούσει για περικοπές. Τώρα που έγινε πρόεδρος του επικουρικού μας ταμείου, μας ανακοινώνει οριζόντια, νέα, περικοπή 120 ευρώ το κεφάλι. Και «δεσμεύεται» και αυτός ότι δεν θα μας πειράξουν την κύρια σύνταξη. Μόνο που δεν έχει καμιά αρμοδιότητα, καθώς είναι «άλλου παπά ευαγγέλιο», άλλου ταμείου υπόθεση.

Που είχαμε μείνει; Στο ότι το σαράκι που κατατρώει το δημόσιο βίο μας δεν είναι μόνο το οικονομικό έλλειμμα. Αλλά και το έλλειμμα αξιοπιστίας του πολιτικού μας συστήματος. Σε όλες του τις βαθμίδες. Από την κυβέρνηση, τις ηγεσίες των κομμάτων, ως τους τοπικούς μας άρχοντες. Ένα έλλειμμα που παράγει παραζαλισμένους, θολωμένους, θυμωμένους πολίτες. Τουτέστιν μαγιά για ζυμώσεις που φούσκωσαν το ψωμί της «Χρυσής Αυγής».

Αν συνεχίσετε να πορεύεστε με τον ίδιο βαθμό «αξιοπιστίας», τούτο το συγκυριακό φαινόμενο δημοσκοπικής υποχώρησης του νεοφασισμού, μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μπορεί να οδηγήσει, μετ’ ου πολύ, στην εμφάνιση και άλλου ακροδεξιού μορφώματος «ευπρεπέστερου», από τους φουσκωτούς του Μιχαλολιάκου και σοβαρότερου από τις ελληνοχριστιανικές κωλοτουμπες του Καρατζαφέρη.

Η άνοδος του φασισμού και εδώ, όπως και αλλού είναι το αιτιατό. Για τις αιτίες, μπορείτε να κάνετε κάτι;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου