Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ:Θα ξυπνήσουμε επιτέλους;

γ-π-μασσαβετασθα-ξυπνήσουμε-επιτέλου-665280

Η δολοφονία του Παύλου Φύσα από το Χρυσαυγίτη, ξύπνησε κάποια αντιφασιστικά αντανακλαστικά σε ένα τμήμα της κοινωνίας. Αλλα όχι στο σύνολο της. Και κυρίως όχι στην κορυφή της. Διότι αν οι ηγέτες των κομμάτων του «συνταγματικού τόξου» ειχαν πλήρως συνειδητοποιήσει το μέγεθος του κινδύνου, δεν θα άφηναν την εκδήλωση των αντιφασιστικών αισθημάτων στα χέρια των «αντιεξουσιαστών» κουκουλοφόρων. Θα έπαιρναν την πρωτοβουλία.

Θα βλέπαμε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δίπλα – δίπλα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, επικεφαλής ενός πάνδημου, ειρηνικού, συλλαλητηρίου. Χωρίς κομματικά πανό και ντουντούκες. Ένα σιωπηλό συλλαλητήριο. Διότι όπως αληθώς μεγάλος ο πόνος, έτσι και η ξεκάθαρη πολιτική οργή, δε χρειάζονται λογοκοπίες για να εκφρασθούν. Τίποτα πιο κραυγαλέο από μια σιωπηλή, αλλα πάνδημη, διαμαρτυρία.

Σίγουρα πάντως, αν οι ταγοί μας είχαν πλήρη επίγνωση του κινδύνου, το τελευταίο που θα παρακολουθούσαμε θα ήταν ένα ρεσιτάλ πολιτικής κακοφωνίας. Από την μια με τις δηλώσεις του κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη, με τη θεωρία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το άλλο άκρο απέναντι στους νεοναζιστές. Και από την άλλη με τα κείμενα ορισμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που εξισώνουν την κυβέρνηση, και ειδικότερα τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, με τους εγκληματίες νοσταλγούς τους φασισμού.

Αλλα και σε επίπεδο κοινωνίας, αν είχαμε πλήρη επίγνωση του κινδύνου, αν συνειδητοποιούσαμε ότι Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, έχει το πρόσωπο του ανθρώπου της διπλανής πόρτας, οι εκδηλώσεις στο Κερατσίνι, την Πάτρα ή αλλού, δε θα ήταν στα χέρια των «αριστερής κατασκευής και προελεύσεως» θερμοκέφαλων, που η δράση τους έχει ως αποτέλεσμα να στέλνει κατευθείαν κάποιους φοβισμένους νοικοκυραίους στην αγκαλιά της «Χρυσής Αυγής». Θα έσπευδαν οι φιλήσυχοι πολίτες, χωρίς να περιμένουν υποκίνηση άνωθεν, να βγουν στους δρόμους ειρηνικά για να διαδηλώσουν ότι δεν ανέχονται το φασισμό και δεν σιωπούν απέναντι στη δράση του.

Τι περιμένουμε; Να φτάσει το μαχαίρι, το λοστάρι, ο γρόνθος, κάθε μορφής βία, στο δικό μας παιδί για να «ξυπνήσουμε».

Οποιος δε νοιάζεται και δεν αντιδρά όταν δολοφονούν, κακοποιούν, ταπεινώνουν το παιδί του άλλου, παρέχει το «ελευθέρας» στους φασίστες αλλά και στους θαυμαστές των μεθόδων των ερυθρών Χμερ, να δολοφονήσουν κάποτε, ακόμα και να κάψουν ζωντανό, (όπερ ήδη έχει συμβεί) το δικό του παιδί.

Η αντιμετώπιση του φασισμού δεν είναι έργο επαγγελματιών. Είναι καθημερινή δική μας υποχρέωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου