Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ:Το πουκάμισο του Τσίπρα

γ-π-μασσαβεταστο-πουκάμισο-του-τσίπρα-669497

Ομολογώ ότι αυτό δεν το είχα σκεφτεί. Ότι δηλαδή οι καταλήψεις των σχολείων μπορούν να λύσουν τα πολιτικά προβλήματα της Ελλάδας παράγοντας νέους πολιτικούς ηγέτες. Το άκουσα πρωί – πρωί σε διάλογο τριών διερχόμενων μαθητών, που προφανώς προβληματίζονταν, ως επίδοξοι καταληψίες σχολείου στο Κουκάκι, εξ αιτίας των αντιρρήσεων ενός από αυτούς.

«Τι φοβάσαι ρε μ……α, το πολύ – πολύ να γίνεις και αρχηγός κόμματος και να διεκδικείς την εξουσία. Για σκέψου το λιγάκι. Τι παραπάνω δηλαδή είχε ο Τσίπρας από σένα; Από τις καταλήψεις δεν ξεπήδησε και αυτός; Έχασε τίποτα; Ίσα – ίσα που σήμερα είναι και ο πρώτος. Όλοι γύρω από αυτόν τριγυρίζουν».

Δεν ξέρω αν στη συνέχεια το φοβερό αυτό επιχείρημα λειτούργησε πειστικώς, ώστε να καμφθούν οι αντιρρήσεις του διαφωνούντος. Απλώς διασκέδασα με τον τρόπο που απλοποιούν τα πάντα τα παιδιά, όταν θέλουν να γίνει «το δικό τους». Φοβάμαι όμως πως δεν είναι τόσο εύκολο να γεμίσει ο τόπος από νέους… Τσίπρες. Διότι δεν αρκεί η συμμετοχή σε μια κατάληψη για να προβληθείς όσο χρειάζεται.

Τότε, τον καιρό του ξεσηκωμού των μαθητών, με το «κάτσε καλά Γεράσιμε» που απηύθυναν στον τότε υπουργό Παιδείας Γεράσιμο Αρσένη, ο μαθητής Αλέξης Τσίπρας ήταν προωθούμενος από μια ισχυρή κομματική νεολαία, στην οποία ανήκε, την ΚΝΕ. Έχοντας πίσω του το ΚΚΕ, το οποίο άλλωστε είχε πάντα ισχυρές προσβάσεις στα μέσα ενημέρωσης. Με αρκετούς πρώην κνίτες και νυν ισχυρούς παράγοντες της τηλεόρασης, που δεν του χαλούσαν χατίρι (Τρέμη, Τσίμας, Ανδρεούλης, Κύρτσος και τόσοι άλλοι).

Ούτε είναι εύκολο να βρίσκεις κάθε μέρα έναν Αλαβάνο, να σου παραχωρεί το κόμμα, πιστεύοντας ότι θα είσαι απλώς το άθυρμά του και μετά να το μετανιώνει να ιδρύει… γκρουπούσκουλο. Ή έναν Γιωργάκη και έναν Βενιζέλο που σου χαρίζουν «το όλον ΠΑΣΟΚ» και να κρατάνε κάτι απομεινάρια, αγνώστου ημερομηνίας λήξεως.

Οπως και να έχει όμως, κανείς δεν μπορεί να αναδειχθεί, έστω με χρυσές ευκαιρίες, αν δεν έχει τα «φόντα» να το κάνει. Και ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε ότι τα έχει. Διό και χρειάζεται σοβαρότερη αντιμετώπιση, από το να ασχολούνται οι «επικοινωνιολόγοι» του Μαξίμου με τα πουκάμισά του. Διότι το εν λόγω πουκάμισο δεν είναι «αδειανό».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου