Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ:Ζητούνται νοικοκύρηδες

γ-π-μασσαβετασζητούνται-νοικοκύρηδε-671333

Σε οκτώ μήνες θα κληθούμε να επιλέξουμε τοπικούς άρχοντες. Κάποιοι από μας θα πέσουν θύματα του αιώνιου πολιτικού παιγνιδιού. Θα ψηφίσουν με κομματικά κριτήρια. Είναι όμως μια τάση που, ευτυχώς, συρρικνώνεται όλο και περισσότερο. Ενώ ενισχύεται το ρεύμα των πολιτών που αναζητούν εκείνους που πραγματι μπορούν να δώσουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα τους. Να «νοικοκυρέψουν» τους δήμους.

Μου έκανε εντύπωση μία δημοσκόπηση γύρω από το θέμα. Και θα σταθώ σε ένα χαρακτηριστικό σημείο. Στο ποιοι αναδείχθηκαν, με τις απαντήσεις των πολιτών, ως καλύτεροι δήμαρχοι, σε δήμους με πληθυσμό άνω των πενήντα χιλιάδων κατοίκων. Θα σταθώ στους δυο πρώτους. Στο δήμαρχο Νίκαιας – Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη (76,9%) και το δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη (76,7%). Από διαφορετικές παρατάξεις έκαστος. Τι οδήγησε τους πολίτες να τους αναγνωρίζουν τέτοια δημοτικότητα;

Ο προηγούμενος δήμαρχος Νικαίας ανήκε στο ΚΚΕ. Άρα, υποτίθεται, ο καταλληλότερος άνθρωπος για να τα πάει καλά με τους εργαζόμενους του δήμου. Αμ δε. Οι απεργίες του απλήρωτου προσωπικού καθαριότητας ήταν τόσο συχνές -όπως και τα βουνά των σκουπιδιών που τις συνόδευαν- ώστε οι υπόλοιπες μέρες να φαίνονται ως ένα ευχάριστο διάλειμμα. Τα δε χρέη του δήμου ξεπέρασαν τα ογδόντα εκατομμύρια. Τώρα η ζωή στην παλιά μου γειτονιά κυλάει ομαλά. Ο Δήμος είναι πανταχού παρών και τα οικονομικά του νοικοκυρεύονται.

Το ερώτημα είναι αν ο κ. Ιωακειμίδης που ανήκε στο «Συνασπισμό» και μετά την αποχώρηση του κ. Κουβέλη συντάχθηκε με τη ΔΗΜΑΡ, θα έχει την υποστήριξη των πρώην συντρόφων του. Αλλά ακριβώς γι’ αυτό υποστηρίζω την πρόταση του Γιάννη Μιχελάκη για το ενιαίο ψηφοδέλτιο με τα ονόματα όλων των δημάρχων σε ένα χαρτί. Γιατί έτσι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεφύγουν από τα κατευθυνόμενα ψηφοδέλτια των κομμάτων.

Ο Διονύσης Χατζηδάκης είναι «δεξιός». Η πολιτική πορεία του είναι ταυτισμένη με εκείνη του Κώστα Μητσοτάκη, του οποίου υπήρξε διευθυντής του πολιτικού του γραφείου. Έχει όμως, χάρη στη δουλειά του, κερδίσει και ένα σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων από όλες τις εκφάνσεις της Αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ. Και έχει βραβευθεί από τον αρμόδιο ευρωπαϊκό οργανισμό, ως ένας από τους καλύτερους δημάρχους της Ευρώπης.

Αισιοδοξώ ότι οι πολίτες, τέτοιες επιλογές θα κάνουν και όχι τυφλού κομματισμού

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου