Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ: Φέρνει την άνοιξη Ενας… Κότσυφας;

γ-π-μασσαβετασ-φέρνει-την-άνοιξη-ενας-677556

Γνωρίζοντας αρκετούς εκπαιδευτικούς και έχοντας συζητήσει μαζί τους, αισιοδοξώ ότι μέγα μέρος του διδακτικού δυναμικού θα δώσει το «παρών» στα σχολεία. Όχι επειδή έτσι θέλει ο Αρβανιτόπουλος ή η κυβέρνηση συνολικώς. Αλλά επειδή πράγματι αισθάνονται ότι είναι λειτουργοί. Και επειδή είναι πραγματι συνδεδεμένοι με την ελληνική οικογένεια, τα παιδιά της και τις ανάγκες τους.

Αλλά και για έναν ακόμη λόγο. Επειδή φοβούνται. Όχι για λογαριασμό τους. Αλλα για λογαριασμό των παιδιών. Φοβούνται τι θα προκύψει αν τελικώς τα παιδιά, παροτρυνόμενα από τα συνθήματα είτε των εργατοπατέρων της ΟΛΜΕ, είτε κομμάτων που προσδοκούν οφέλη από μια γενικευμένη αναταραχή ακολουθήσουν το πρόσταγμα «βγείτε στους δρόμους». Διότι αυτό κάνουν κατά σύστημα τούτες τις μέρες οι επαγγελματίες συνδικαλιστές σαν τον Κοτσυφάκη της ΟΛΜΕ. Τέτοιο προσκλητήριο απευθύνουν προς τους μαθητές: «Εμείς οι καθηγητές και καθηγήτριές σου ζητούμε να σταθείς στο πλάι μας, να προσθέσεις την αποφασιστικότητά σου στη δική μας και να γίνεις μέρος του τεράστιου λαϊκού ποταμιού που θα γεμίσει τους δρόμους της χώρας και θα νικήσει…».

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό το εντυπωσιακό ποσοστό, άνω του 90%, με το οποίο οι συνελεύσεις των ΕΛΜΕ επικύρωσαν την απόφαση της ηγεσίας για πολυήμερες απεργίες είναι περιορισμένου αντικρίσματος. Διότι στις περισσότερες ΕΛΜΕ η πλειονότητα των καθηγητών απείχε από τις διαδικασίες. Διό και επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν, ως αναλώσιμο υλικό τα παιδιά.

Τελικός στόχος να γίνουν τα παιδιά καταληψίες. Να κλείσουν εκείνα τα σχολεία. Με την πονηρή σκέψη ότι έτσι θα μπορέσουν και ως απεργοί να εμφανίζονται σε ηγετικό επίπεδο, αλλά και το μισθό τους να διεκδικούν, με το επιχείρημα ότι τα σχολεία έχουν κλείσει «λόγω ανωτέρας βίας». Υπάρχει προηγούμενο τέτοιας τακτικής. «Εμείς εδώ είμαστε, έτοιμοι να διδάξουμε, αλλα το σχολείο είναι κλειστό από κατάληψη».

Και επειδή δεν είναι καθόλου βέβαιοι ότι τα «κλαδικά αιτήματα» θα συγκινήσουν τους μαθητές, βάζουν μπροστά το… μνημόνιο. Παιδιά βγείτε στους δρόμους για να ανατρέψουμε το μνημόνιο, την τρόικα, τη συγκυβέρνηση και να φέρουμε την Άνοιξη στον τόπο μας, είναι το μήνυμα του Κοτσυφάκη, που σπεύδει να προωθήσει και ο έχων αναδειχθεί από τις καταλήψεις Αλέξης Τσίπρας.

Σε καλό να μας βγουν όλα αυτά, αλλά φοβάμαι για το αντίθετο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου