Μακάρι να τα πίστευα

μακάρι-να-τα-πίστευα-682837

Καμία αντίρρηση κ. Πρόεδρε να συμμεριστώ τη χαρά σας για το πρωτογενές πλεόνασμα του 1,4 δισεκατομμυρίου. Αρκεί να μας πείτε με καθαρά στοιχεία πόσο αυξάνεται το χρέος της χώρας μέσα στο 2013. Αν δηλαδή θα μείνει και κάτι, από την αποπληρωμή τόκων, από αυτό το πλεόνασμα, ώστε να έχετε πραγματι τη δυνατότητα να προχωρήσετε σε «μέτρα ανακούφισης των ασθενεστέρων», όπως υποσχεθήκατε.

Καμία αντίρρηση επίσης να συμμεριστώ την αισιοδοξία σας, με την οποία μας προβάλατε το γεγονός ότι η ύφεση κινείται με ρυθμούς μικρότερους από εκείνους που είχαν προβλεφθεί. Μόνο που κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει πως γίνεται, σε διάψευση όλων των οικονομικών θεωριών, η χώρα μας να κινείται εντός της ύφεσης, για έκτο συνεχόμενο χρόνο, πράγμα «πρωτοφανές» όπως το χαρακτηρίζουν οι εγκυρότεροι οικονομολόγοι.

Καμία αντίρρηση κ. Πρόεδρε να αποδεχτώ τη διακήρυξή σας ότι προχωράτε σε «ρήξεις» και ότι «σπάτε κατεστημένα συμφέροντα και καρτέλ», αρκεί να μας εξηγήσετε πως συμβιβάζετε αυτό με το γεγονός ότι η τρόικα διαπιστώνει πως υπάρχουν ακόμη 115 «κλειστά επαγγέλματα» στην Ελλάδα. Πως συμβιβάζεται με το ότι «ξανανοίγει το ασφαλιστικό», όπερ σημαίνει νέα επιδρομή κατά των συνταξιούχων, ενώ το καταστημένο των μεγάλων φοροφυγάδων παραμένει ουσιαστικώς απείρακτο.

Καμία αντίρρηση να αποδεχθώ τη γενική αισιοδοξία σας, αρκεί να μας ξεκαθαρίζατε ορισμένα σκοτεινά σημεία. Οπως για παράδειγμα το πότε επιτέλους θα πάψουμε να πληρώνουμε έκτακτες εισφορές που έχουν μονιμοποιηθεί επί πενταετία. Πότε θα οριστικοποιηθεί το καθεστώς φορολόγησης των ακινήτων, ώστε να μην πληρώνουμε δύο και τρεις φορές για το ίδιο ακίνητο.

Καμία αντίρρηση να αποδεχθώ και τη μετρημένη αισιοδοξία σας, περί ανακοπής του ρυθμού αυξήσεως της ανεργίας, μόνο που δεν μπορώ να την αποδώσω, όπως εσείς, στη δήθεν πλεονασματική πρόσφορα νέων θέσεων εργασίας, αλλά στη δραματική αύξηση του ρυθμού της μετανάστευσης των νέων.

Ως εκ τούτου, εκείνο που δεν μπορώ να συμμερισθώ καθόλου, είναι η διαβεβαίωση σας ότι λέτε την πάσα αλήθεια στον ελληνικό λαό. Παρουσιάζετε απλώς μια εκδοχή αλήθειας, χρησιμοποιώντας τη στατιστική, καταγεγραμμένη παγκοσμίως ως την πλέον πρόθυμη πόρνη που κάνει «όλα τα κέφια», των πολιτικών.

Οταν δω πλεόνασμα στην κατσαρόλα του κυρ Γιάννη, που δεν μπορεί να πάρει τα φάρμακα του, τότε τα ξαναλέμε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου