Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ:Να τους μάθουμε τα κόλπα

γ-π-μασσαβετασνα-τους-μάθουμε-τα-κόλπ-693655

Τι περίεργος λαός αυτοί οι Βρετανοί. Ακούς εκεί, επειδή η βουλή απέρριψε την πρόταση του πρωθυπουργού για εμπλοκή της χώρας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας, ο Ντέιβιντ Κάμερον ανέκρουσε πρύμνα δηλώνοντας: «Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να υπάρξει μία σκληρή απάντηση κατά της χρήσης χημικών όπλων. Πιστεύω, όμως, επίσης, ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στη βούληση του κοινοβουλίου».

Βρε κουτορνίθι, έλα μια βόλτα στην Ελλάδα να σου κάνουμε ένα σεμινάριο. Να μάθεις τι θα πει κοινοβουλευτικό παιγνίδι. Πώς, όταν απορρίπτεται ένα νομοσχέδιο ή άλλη κυβερνητική απόφαση, το φέρνουμε από την πίσω πόρτα. Πως στήνονται οι έξυπνες τροπολογίες, π.χ. για την ίδρυση πυρηνικού εργοστασίου, σε νομοσχέδιο για τις… βαμβακοκαλλιέργειες.

Πώς όλες οι εξυπνάδες των κατά καιρούς κοινοβουλευτικών μας αετονύχηδων, είτε παλιότερα άκουγαν στα ονόματα Κουτσόγιωργας, Γιαννόπουλος κ.λπ., είτε τώρα λέγονται Στουρνάρας, Θεοχάρης και Σία, -ακόμη και αυτοί που είναι εξωκοινοβουλευτικοί- μόλις σκόνταφταν σε κοινοβουλευτικές διαδικασίες, μεταμφιέζονταν για να εξαπατήσουν το σώμα. Πως μπορούν, τα δικά μας σαΐνια, να κάνουν κουρελόχαρτα ακόμη και αποφάσεις της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου ή ανωτάτων δικαστηρίων.

Το μέγα κέρδος για την ανθρωπότητα είναι ότι η πλειοψηφία των Βρετανών βουλευτών δεν πείσθηκε ότι είναι… πανανθρώπινη ανάγκη να μετατραπεί σε διεθνή σύρραξη ένας εμφύλιος πόλεμος, κυρίως μεταξύ δυο διαφορετικών δογμάτων του Ισλάμ. Των καθεστωτικών σίτων που υποστηρίζουν το μονοκομματικό τυραννικό σύστημα του Ασαντ και του Μπάαθ, από την μια πλευρά και των εξεγερμένων σουνιτών, με την υποστήριξη της Αλ Κάϊντα, των Τσετσένων τρομοκρατών και άλλων σφαγέων, αλλα και τον υπερεξοπλισμό από τη Δύση και τα… δημοκρατικά ισλαμικά καθεστώτα όπως π.χ. της Σαουδικής Αραβίας, όπου, προφανώς τόσο ο Ομπάμα όσο και ο Ολάντ θεωρούν ότι ουδείς καταπιέζεται, βασανίζεται, αποκεφαλίζεται.

Αλλα τα συμφέροντα που θα εξυπηρετούσε μια τέτοια επέμβαση είναι πολλά και μεγάλα. Διό και ένα έντυπο που εκφράζει κατά τον πλέον σαφή τρόπο τις επιθυμίες των «αγορών», όπως είναι ο «Economist», κυκλοφόρησε με εξώφυλλο που συνιστά πρόσταγμα πυρός: Hithimhard, πάνω στη φωτογραφία του Ασαντ. Ο εστί μεθερμηνευόμενον «κτυπήστε τον σκληρά».

Διότι το ζητούμενο είναι να δουλέψει η πολεμική βιομηχανία και η παράλληλη τεχνολογική με έναν πόλεμο «χειρουργική επέμβαση ακριβείας». Και σκασίλα τους αν ο κερδισμένος θα είναι όλα τα κατακάθια του θρησκευτικού σκοταδισμού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου