Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ: Μακάρι να το εννοεί

γ-π-μασσαβετασ-μακάρι-να-το-εννοεί-705703

Πάλι καλά που υπάρχουν και κάποια κυβερνητικά στελέχη, σε ανώτατο επίπεδο, που δεν είναι τόσο ξεκομμένα από την κοινωνία όσο ο τεχνοκράτης υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Στελέχη που, προφανώς, κατάφεραν να μεταφέρουν στον πρωθυπουργό τους υψηλούς βαθμούς Φαρενάιτ στους οποίους βράζει το καζάνι, έξω στον κόσμο, πέρα από τους γυάλινους πύργους των υπουργείων, από τη στιγμή που δρομολογήθηκε η επιχείρηση «προετοιμασίας της κοινής γνώμης» για τα δείνα που περιμένουν εκατοντάδες χιλιάδες υπερχρεωμένους στις τράπεζες συμπατριώτες μας.

Διότι βεβαίως μόνον αφελείς μπορούν να πιστέψουν ότι τάχα η ανακίνηση του θέματος οφείλεται σε «λάθος», πότε του ενός υπουργού και πότε κάποιου βουλευτή όπως π.χ. ο κ. Βορίδης. Απλώς μας προετοιμάζουν τόσον καιρό. Μόνο που φαίνεται ότι, η επιχείρηση αυτή, κάθε άλλο παρά έχει πετύχει το στόχο της. Δεν κατάφεραν να πετύχουν το σκοπούμενο «μούδιασμα», από φόβο, εκείνων που απειλούνται με έξωση από το σπίτι τους. Προκειμένου να αγορασθεί, κοψοχρονιά, από τις εταιρείες «κοράκια» που περιμένουν -αλλά και πιέζουν αφορήτως- να ξεκινήσει από τον καινούργιο χρόνο η διαδικασία των πλειστηριασμών.

Δεν ξέρω πόσοι από τους βουλευτές που κάνουν «σκληρές» δηλώσεις θα επιμείνουν ως το τέλος στην άρνησή τους να ψηφίσουν το άνοιγμα αυτή της διαδικασίας. Το χέρι μου στη φωτιά το βάζω μόνο για τη συνάδελφο και φίλη Σοφία Βούλτεψη. Και αμφιβάλω αν ο λόγος που ανάγκασε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά «να μαζέψει» τους υπουργούς του, κατά την προχθεσινή σύσκεψη, είναι τόσο ο φόβος για τη στάση των βουλευτών, όσο είναι, κυρίως, φόβος λαού.

Οσοι υποτιμούν τις προδιαγραφόμενες αντιδράσεις του μέσου πολίτη, αυτού που τόσον αρρήκτως είναι ψυχικώς συνδεδεμένος με το «σπιτάκι» του, το «κεραμίδι», το «καλυβάκι» του, και εισηγούνται επιπόλαια «να βγουν στο σφυρί» τόσες χιλιάδες κατοικίες, είναι κραυγαλέως ξένοι από την ελληνική πραγματικότητα. Από την ψυχολογία του μέσου Έλληνα.

Ας ελπίσουμε ότι η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι «θα χειρισθεί προσωπικώς αυτό το θέμα» είναι αποτέλεσμα της… φώτισής του, κατά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, από την άμεση επαφή που είχε με πολίτες στις βραχείες διακοπές του. Ότι σημαίνει πως ο ίδιος αντιτίθεται προς την αγριότητα του να βρεθούν τόσοι Έλληνες στο δρόμο. Μακάρι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου